Cum sa-ti amenajezi apartamentul simplu si elegant cu un buget redus

De multe ori intr-o amenajare bugetul este cel mai mare dusman al nostru si ne reamintim de vechea zicala romaneasca cu “socoteala de acasa care nu se potriveste cu cea din targ”. Si dintre voi, cititorii nostri, care ati trecut printr-un proces de amenajare sau renovare, cunoasteti bine sentimentul.

Deschide Galeria

Recent, am intalnit-o pe arhitecta Mariana Bercu care ne-a prezentat un proiect cu 4 apartamente amenajate fiecare cu un buget de 3500 de Euro. Am vrut numaidecat sa vedem imaginile si sa aflam mai multe detalii despre ele.

Mentionam ca apartamentele (de 2 camere si o suprafata de 60 de metri patrati) fac parte dintr-un ansamblu rezidential si sunt destinate inchirierii. Ele includ finisajele si mobilierul cu electrocasnicele din bucatarie. Cu toate acestea, merita toate atentia noastra pentru ca ele ne pot arata cum putem compila cu un buget prietenos o amenajare frumoasa. Mobilierul si accesoriile au fost achizitionate din IKEA, iar decoratiunile (stickerele de pe pereti) vin de la talentatele fete de la cai verzi pe pereti.

Mariana ne spune ca a optat pentru o amenajare cat mai simpla, dar personala in acelasi timp. Apartamentele cuprind toate functiunile necesare, fiecare fiind bine pusa in valoare. Dupa cum veti putea observa si in fotografii , fiecare decor este unic, avand propria personalitate (minunatele stickere decorative contribuie din plin la acest aspect).

Decorul nu abunda in detalii; pentru zona de living, punctul de interes se contureaza in jurul canapelei si a unei piese de biblioteca destinata unui televizor sau depozitarii; avem chiar si un loc pentru citit amenajat in fiecare din cele 4 apartamente sub forma unui scaun-fotoliu statement si o lampa de podea; covorasul cu diferite motive geometrice uneste vizual aceste elemente, separand in acelasi timp, zona de conversatie de spatiul pentru luat masa.

Spatiul pentru gatit este unul mic, cuprinzand un mobilier compact si electrocasnicele necesare: aragaz si frigider. Spuneam ca ele existau deja in apartamente, Mariana doar le-a dat un aer nou prin schimbarea manerelor.

Si dormitoarele pastreaza aceasta linie minimalista a amenajarii concentrata pe functionalitatea spatiilor. Tablourile, corpurile de iluminat, covorul si draperiile decoreaza placut aceste spatii destinate relaxarii. 

In galerie vei gasi fotografii detaliate cu cele 4 apartamente si poti analiza cum au fost compilate elementele si efectul creat. Cu care te identifici cel mai bine? 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole