Cum să-ți amenajezi zona de dining mai ceva ca în reviste: sfaturi utile

Zona de dining este un spațiu important al casei, unde te reunești cu familia și prietenii pentru a lua masa și a petrece timp de calitate împreună. Amenajarea ei poate fi o provocare, dar cu puțină creativitate și inspirație, o poți transforma într-un loc cu adevărat special.

Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să-ți amenajezi zona de dining ca în reviste:

Definește stilul:

Primul pas este să definești stilul dorit pentru zona de dining. Există o varietate de stiluri din care poți alege, de la modern și minimalist la rustic și elegant. Gândește-te la atmosfera pe care vrei să o creezi și la preferințele tale personale.

Alege masa și scaunele potrivite:

Masa și scaunele sunt piesele centrale ale zonei de dining, deci este important să le alegi cu grijă. Asigură-te că masa are o dimensiune potrivită pentru spațiul disponibil și că scaunele sunt confortabile și oferă suficient sprijin.

Adaugă lumină:

Lumina este esențială pentru a crea o atmosferă plăcută în zona de dining. Alege o lampă centrală care să lumineze suficient masa și adaugă lumini suplimentare, cum ar fi o aplice de perete sau lumânări, pentru a crea o ambianță mai caldă și mai intimă.

Decorează pereții:

Pereții din zona de dining pot fi decorați cu o varietate de elemente, cum ar fi tablouri, fotografii sau oglinzi. Alege decorațiuni care se potrivesc cu stilul ales și care creează o atmosferă plăcută.

Adaugă accesorii:

Accesoriile pot completa decorul zonei de dining și pot adăuga o notă personală. Alege accesorii care te plac, cum ar fi un covor, o vază cu flori sau un set de farfurii decorative.

Folosește plante:

Plantele pot aduce un plus de viață și prospețime în zona de dining. Alege plante care se potrivesc cu stilul ales și care nu ocupă prea mult spațiu.

 Asigură-te că spațiul este funcțional:

Zona de dining ar trebui să fie un spațiu funcțional, unde te poți mișca cu ușurință și unde ai suficient spațiu pentru a te așeza la masă. Asigură-te că există suficient spațiu între masă și scaune și că ai acces facil la bucătărie.

Personalizează spațiul:

Zona de dining ar trebui să fie un spațiu care-ți reflectă personalitatea și stilul. Adaugă elemente decorative care îți plac și care te fac să te simți bine.

 Fii creativ:

Nu te teme să fii creativ și să experimentezi cu diferite stiluri și decorațiuni. Cel mai important este să creezi un spațiu care te face fericit și unde te poți bucura de mese delicioase împreună cu cei dragi.

 Bucură-te de rezultatul final:

Odată ce ai amenajat zona de dining conform gusturilor tale, fă-ți timp pentru a te bucura de rezultatul final. Invită-ți prietenii și familia la masă și petrece timp de calitate împreună în noul tău spațiu preferat.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole