Cum sa-ti configurezi mobila din sufragerie

Fie ca locuiesti singur fie ca locuiesti cu familia, sufrageria este un spatiu care trebuie amenajat cu grija pentru a fi cat se poate de functional dar fara a i se neglija rolul estetic.

Deschide Galeria

In aceasta camera ne petrecem o parte importanta a timpului liber si este camera in care ne primim oaspetii. Mobila pentru sufragerie trebuie sa ofere o atmosfera placuta intregii incaperi, sa fie confortabila si, nu in ultimul rand, sa fie rezistenta.

Daca vrei sa-ti reconfigurezi mobila din sufragerie trebuie sa actionezi pe doua planuri: unul de planificare si unul de achizitionare a pieselor de mobila. Amandoua sunt la fel de importante si se completeaza reciproc.

Planificare:

  • Masoara spatiul. Cu ajutorul unui metru masoara incaperea pentru a stii exact ce spatiu ai la dispozitie.
  • Fa un plan pe hartie. Deseneaza pe o foaie cam cum ai vrea sa iti asezi mobila si ce spatii ai vrea sa le pastrazi libere.
  • Masoara latimea usilor. Tine cont de cat de larg este spatiul usii pentru a nu alege anumite obiecte de mobila prea mari.
  • Cu ajutorul unor bucati de ziare de marimea obiectelor pe care vrei sa le pui fa o macheta a camerei care sa te ajute sa vizualizezi cum va arata rezultatul final.
  • Gandeste-te cum va fi utilizata camera. In cazul in care camera de zi va fi un spatiu in care familia dumneavoastra o sa-si petreaca o mare parte din zi cautati piese de mobilier mai rezistente.
  • Tine cont si de calorifere sau alte dispozitive de incalzire.

Citeste si Tendinte pentru amenajarea livingului

Alegerea mobilei:

  • Incepe cu elementele de baza. Cele mai multe camere de zi contin o canapea, unul sau mai multe fotolii, o comoda, o masuta pentru cafea.
  • Cumpara mobila rezistenta, chiar daca aceasta este mai scumpa, in timp vei constata ca este mai rentabil.
  • Cumpara mobila confortabila. In primul rand ar piesele de mobilier ar trebuie sa asigure confortul, apoi sa fie funcționale iar apoi va veti asigura ca se integreaza în decorul general.
  • Tine cont de cum sunt decorati peretii atunci cand alegi piesele de mobila. Acestea trebuie sa se asorteze cu restul camerei.

Ca o concluzie, te sfatuim sa nu incarci sufrageria cu obiecte inutile, cauta sa pastrezi un echilibru atat din punct de vedere al cromaticii cat si a obiectelor de decor. O amenajarea prea incarcata poate da senzatia de dezordine in intreaga casa.

Citeste si Remodelarea in stil modern a unui apartament din Franta

 

Sursa foto wikihow.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole