Cum sa-ti izolezi fonic locuinta

Zgomotele exterioare pot fi foarte enervante, mai ales in momentele in care te odihnesti. Indiferent de sursele care genereaza aceste zgomote trebuie sa stii ca exista solutii care le diminueaza intensitatea, asa ca nu trebuie sa te panichezi si sa te gandesti ca este nevoie sa te muti. 


Deschide Galeria

Exista o lista de activitati pe care trebuie sa le aplici casei tale pentru a reusi sa reduci din zgomotul care patrunde inauntru, dar dupa ce vei realiza aceste activitati iti vei da seama ca a meritat. In plus, pe langa izolarea fonica vei constata ca locuinta este mai bine izolata si din punct de vedere termic. Astfel facturile la energie vor scadea.

Iata care sunt masurile pe care trebuie sa le iei pentru a-ti izola fonic casa:

Astupa gaurile si fisurile

Aceasta operatiune poate fi extrem de amanuntita dar trebuie sa stii ca zgomotele se infiltreaza si prin cele mai mici orificii. Foloseste un tub cu spuma poliuretanica sau un pistol cu silicon si astupa, cu multa rabdare, gaurile si fisurile din jurul ferestrelor, usilor, tevilor de la apa sau incalzire, si cablurilor. De asemenea, daca ai o usa cu orificiu pentru cutia de scrisori acopera acel orifiuciu, si monteaza o casuta postala exterioara.

Acopera spatiile de la tocurile usilor si geamurilor

Exista pe piata chedere care te pot ajuta sa acoperi spatiile libere ramase intre toc si usa.

Instaleaza ferestre cu o buna izolare fonica

Daca ai in plan renovarea casei ia in considerare achizitionarea unor usi si ferestre cu o izolatie foarte buna: sticla groasa si rame rezistente. Astfel vei preintampina problema zgomotului exterior si veti beneficia si de o izolare buna din punct de vedere termic.

Izoleaza peretii si tavanul cu vata minerala

Solutia cea mai recomandata si utilizata de catre specialistii din domeniu este placarea peretilor sau a tavanului cu placi de rigips sub care s-a pus vata de sticla. Se pare ca aceasta metoda este si cea mai eficienta.

Monteaza aparate de aer conditionat

Acest lucru te va ajuta sa tineti ferestrele inchise in perioada calda a anului.

Izoleaza podeaua

Podeaua reprezinta o suprafata mare dintr-o camera, iar, daca locuiesti la bloc, foarte multe zgomote pot aparea de la vecinii jos. Daca ai in plan sa iti schimbi parchetul ideal ar fi ca inainte de montarea lui sa pui si un strat de minimum doi centimetri de polistiren extrudat.

Monteaza capace pentru cosurile de fum

Daca locuiesti la casa este necesara instalarea unor capace pentru cosurile de fum. Si prin aceste spatii zgomotul poate patrunde.

Planteaza copaci si garduri vii in jurul casei

Daca locuiesti la curte, iar casa se afla intr-o zona intens circulata plantarea unor copaci, arbusti sau gardurii vii poate diminua din sunetul provocat de masini. Acestea sunt solutii naturale care ajuta la blocarea sunetului si propagarea ecolului. 

Articole noi

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...