Cum sa-ti organizezi bucataria eficient

De cate ori nu te-ai simtit agasat de toate lucrurile din bucatarie? Si de cate ori nu ai simtit nevoia unei reorganizari, dar nu te-ai incumetat inca sa te apuci de un astfel de proiect? Pentru a-ti usura munca, ne-am gandit sa-ti prezentam cateva idei dupa care sa te poti ghida.

Deschide Galeria

Suntem convinsi ca multi dintre voi aveti bucatarii mici si ca intampinati mereu dificultati in a gasi spatiul necesar pentru ca toate lucrurile sa-si gaseasca locul. Abordati problema diferit, stocati pe verticala si mai putin pe orizontala. Tigaile si ustensilele de bucatarie pot fi expuse pe pereti si astfel sa le aveti la indemana tot timpul. La fel puteti face si cu cutitele; fixati o banda magnetica suficient de lata si asezati cutitele in ordine crescatoare in functie de marime. 

Folositi separatoare de sertar pentru tacamuri si alte obiecte necesare in bucatarie. Veti avea mereu ordine si veti sti unde sa gasiti lucrul de care aveti nevoie. Asezati la indemana obiectele pe care le folositi des. Pungile, foliile alimentare si foliile de aluminiu pot sta in apropierea frigiderului pentru momentele cand aveti nevoie sa impachetati alimentele in ele.

Cand vorbim despre depozitare, este util de stiu ca recipientele de acelasi fel va vor ajuta sa mentine ordinea in camara sau in dulap. Alegeti sa pastrati condimentele, orezul, faina, zaharul, in recipiente speciale din sticla care se inchid etans. Este o metoda simpla dar eficienta de a pastra ordinea si mai ales prospetimea lor.

Creati straturi suplimentare de depozitare prin etajere metalice sau din lemn. Le puteti monta in dulapul existent sau alegeti metoda moderna de a le aseza pe un perete si obiectele asezate precum exponatele. Bucataria va arata mai chic. Un set de cesti preferat sau farfuriile colorate sunt o idee buna. La fel puteti aseza si cartile sau revistele cu retete de bucatarie. 

Electrocasnicele ocupa deseori spatiu pretios. Cuptorul cu microunde poate fi integrat in spatiul mobilei sau asezat pe o etajera suplimentara. Filtrul de cafea isi va avea locul de cinste pe blatul de lucru. Pastrati-le doar pe acelea de care aveti intr-adevar nevoie. Daca folositi un grill de exemplu doar o data pe luna sau chiar mai rar, poate ar fi bine sa luati in considerare mutarea lui intr-un dulap daca spatiul nu va permite sa-l pastrati pe blat.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole