Cum sa-ti pregatesti casa de sarbatoare

A mai ramas foarte putin pana ce vom auzi clinchetul clopoteilor ce vestesc colindatorii. Pregatirile sunt in toi asa ca ne-am gandit sa apelam la sfaturile specialistilor in ceea ce priveste decorarea interiorului pentru sarbatoarea de Craciun si Anul Nou. Iata ce ne sfatuieste Natalia, designer de interior si blogger la Creativ-interior.


Deschide Galeria

Bradul de Craciun

Accentul decorului trebuie sa fie pe bradul de Craciun; acesta trebuie sa fie atragator si sa iasa in centrul atentiei. Va sfatuim sa dati frau liber imaginatiei si sa nu va limitati atunci cand ne referim la decorarea bradului. Insa un lucru important nu trebuie omis – ornamentele trebuie sa fie interesante si in acelasi stil. Sunt populare decoratiuni realizate manual din lemn, textile, pasla, lana, paie, hartie si chiar materiale comestibile. De exemplu, pomul de Craciun poate fi impodobit cu bomboane intr-un ambalaj frumos; turta dulce, fotografii de familie, fulgi de zapada, stele, animale mini din pasla, panglici si flori.

Spatiul casei

Interiorul de sarbatori trebuie sa fie colorat si vesel, de preferinta in nuante luminoase si calde. Elementele simbolistice le puteti folosi in decorul lumanarilor sau al textilelor etnice, si sa nu uitati de iluminat, atat de important de Craciun. Creati compozitii din materiale naturale cum ar fi fructe uscate, nuci sau flori.

Usile de intrare sau chiar cele de interior pot fi ornate cu ghirlande de brad sau de lumini, coronite din crengi de brad, panglici sau globuri de Craciun. Pentru a crea compozitii originale puteti folosi ciorchini de scorus, care arata foarte bine in contrast cu verdele bradului.

Masa de sarbatori

In ceea ce priveste masa de sarbatoare tot ansamblul trebuie gandit unitar, pentru a nu aglomera imaginea, de accea daca alegeti o fata de masa uni sau in culori neutre, atunci accentul va fi creat de decorul de pe mijlocul mesei, cu ajutorul lumanarilor, crengilor de brad, ghirlandelor sau alte decoratiuni. Pentru un plus de valoare si imaginatie puteti crea cate o mica surpriza, amplasata pe farfurie, pentru fiecare invitat. Aceste mici cadouri pot fi simbolice: o turta dulce, un breloc sau o decoratiune realizata manual.

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...