Cum sa tii departe daunatorii de casa ta

Cred ca exista cel putin o data cand fiecare dintre noi s-a confruntat cu prezenta neplacuta a daunatorilor. Inainte de a lua solutiile tip spray, insecticidele sau orice alt fel de chimicale, iata cateva optiuni mai ecologice care va vor ajuta sa scapati eficient de vietatile nedorite fara sa va intoxicati cu produse periculoase.

Deschide Galeria

Mustele sunt neplacute si pot transmite boli periculoase. Puteti folosi busuioc, cuisoare, lamaie, lavanda sau orice combinatie dintre acestea pentru a le tine la distanta.

Furnicile pot fi o adevarata pacoste pentru bucatarie. Verificati unde ar putea fi gaurile si lasati in dreptul lor piper sau foi de dafin. Furnicilor nu le place deloc otetul. Pulverizati otet diluat putin in apa pentru a le indeparta.

Melcii dauneaza gradinii, putand distruge culturile de legume si zarzavat. Zatul de cafea ii tine la distanta. O sticla de plastic cu bere infipta in sol are acelasi efect.

Intepaturile de viespi pot provoca reactii alergice periculoase. Pentru a le tine departe, puteti crea mici capcane cu miere sau dulceata amestecate cu apa cu detergent, toate intr-un recipient de plastic. Dulceata mierii le va atrage, iar apa cu detergent le va omori. Aveti grija la cuiburile de viespi din curte sau de la streasina.

Ca reguli generale pentru a preveni aparitia daunatorilor nedoriti, urmati cativa pasi simpli:

  • Reparati orice gauri sau crapaturi existente in casa;
  • Inspectati zonele din spatele dulapurilor, frigiderului, aragazului
  • Curatati suprafetele de pe masa si blatul de lucru si nu lasati resturi de mancare; de asemenea sigilati orice punga sau cutie care contin alimente;
  • Curatati regulat lenjeriile de pat
  • Ingrijiti constant gradina si inspectati pentru a gasi in timp util urmele daunatorilor.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole