Cum sa transformi o baie mica intr-una functionala

Orice baie mica poate fi frumos amenajata cu detaliile si accesoriile potrivite. Stim ca nu e o misiune tocmai usoara, dar urmand indicatiile si sfaturile noastre iti vei putea pune in valoarea spatiul din baie, indiferent de cat de mica ar fi ea. Iata cateva sfaturi utile.

Deschide Galeria

Separa vizual zonele cu placi ceramice in nuante neutre cum ar fi alb sau crem cu finisaj mat. Nu monta faianta pana sus in tavan. Vei incarca inutil spatiul baii si asa mic; monteaza faianta doar in zonele de stropire, cum ar fi cada sau chiuveta. Alege o vopsea lavabila de buna calitate pentru restul suprafetei peretilor.

Schimba cada cu o cabina de dus mai prietenoasa cu spatiul mic al baii tale. Vei observa ca vei castiga mai mult loc astfel.

Joaca-te cu contrastele! Foloseste brauri din placi ceramice prin care sa spargi putin monotonia aceluiasi tip de faianta. Poti alege tonuri de maro, negru sau chiar un verde.

Nici pardoseala nu trebuie ignorata. Alege nuante deschise care vor amplifica senzatia de spatialitate in baie. Designerii ne recomanda modele de placi ceramice care imita lemnul prin culoare si textura. Cu o astfel de combinatie vei reusi sa mai incalzesti spatiul, sa-i conferi o nota placuta, relaxanta.

Daca mergi pe o varianta neconventionala a zonei de dus (fara cabina clasica), alege sa o separi prin panouri sau usi de sticla clara sau cel mult cu suprafete translucide. Transparenta acestor materiale va crea o imagine eleganta si un stil curat, fluid, neaglomerat vizual.

Daca exista un bideu, renunta la el. Daca intentionezi sa montezi unul, iti recomand sa nu o faci pentru ca va ocupa spatiu pretios in baie. In locul clasicei chiuvete cu picior (total nepractica), gandeste-te la un lavoar care sa includa si chiuveta si un mini dulap pentru depozitare. O alta solutie ar putea fi politele din lemn (tratat pentru a rezista umezelii) asezate sub chiuveta. Astfel, produsele pot fi grupate in cutii mici din ratan si prosoapele pot sta rulate tot in aceasta zona. Si pentru ca tot suntem la capitolul depozitare, ia in calcul crearea unor nise chiar deasupra chiuvetei sau langa dus pentru a mai castiga spatiu prin eliminarea oricaror dulapuri.

Creeaza un punct de interes prin care sa atragi privirea. Poti face asta prin braurile din faianta mai sus mentionate, prin combinatii de culori sau printr-un model de faianta tip mozaic. Ai grija sa nu folosesti pe tot peretele modelul mozaic ci doar pe o zona restransa, pentru ca vei incarca prea mult spatiul deja inghesuit al baii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole