Locuiesti intre blocuri? Iata cum iti poti infrumuseta privelistea de la geam

Putini sunt cei care se pot lauda cu o priveliste placuta de la balconul sau terasa lor in mediul urban. De cele mai multe ori nu vedem decat blocuri gri sau doar cladiri inalte si foarte putina verdeata; completand si cu traficul intens, peisajul nu este tocmai pe placul nostru. Ce putem face? Iata cateva sfaturi practice pentru a transforma o priveliste neplacuta.

Deschide Galeria

Geamurile fumurii sunt o varianta pe care o puteti folosi in cazul in care sunteti in plina renovare si va doriti sa schimbati perspectiva privelistii de la fereastra. Veti avea mai multa intimitate astfel fara a va priva de lumina naturala.

Alegeti modele de perdele si draperii cat mai vesele si cat mai colorate care sa suplineasca pentru peisajul monoton de afara. Un model interesant si o textura placuta vor ajuta din plin si vor fi accesorii placute pentru camera.

Plantele au puteri magice cand vorbim de infrumuseterea privelistii. Asezati plante cu flori colorate, plante cu verde intens, plante suculente sau luxuriante, cu forme care sa imbrace zona ferestrei si a pervazului. Cand va veti indrepta spre fereastra, privirea se va odihni pe mini gradina din interior. Daca exista posibilitatea, puteti chiar amplasa si ghivece suspendate. Aceasta idee functioneaza si mai bine in balcon sau pe terasa.

Cu putina indemanare, montati un spalier pe terasa pentru ca plantele agatatoare ca iasomia sau iedera sa se poata extinde. Veti decora frumos zona exterioara a locuintei si in plus va fi si o bariera eficienta impotriva factorilor poluanti.  

Daca privelistea neplacuta este cauzata de vecini, mai ales pentru cei care locuiesc la casa, atunci purtati o discutie sincera cu ei si oferiti-va chiar sa ii ajutati sa curete lucrurile care ne deranjeaza. Incercati sa ajungeti la un consens pentru ca ambele parti sa fie multumite.

Nu uitati de culori! Folositi culori in orice forma de amenajare exterioara pentru a va stimula privirea si crea o buna dispozitie. O priveliste neplacuta nu trebuie sa ne deprime zi de zi sau sa ne determine sa ne mutam. Putem fi creativi si gasi solutii practice pentru un trai mai placut! 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole