Cum sa transformi un vinil intr-un vas decorativ

Ne-am gandit sa va propunem un proiect do-it-yourself foarte simplu de realizat pe care si noi l-am invatat de la autorii Instructables. Astazi invatam cum sa realizam vase decorative din viniluri pe care nu le mai folosim sau care nu mai functioneaza si pe care nu vrem sa le aruncam.

Deschide Galeria

Veti avea nevoie de un vinil mare, un vas rezistent la cuptor si de manusi pentru tavi incinse. Inainte de a va apuca de acest proiect trebuie sa stiti ca aceste vase nu pot fi folosite pentru a pune mancare in ele si nu veti putea face mai mult de unul sau doua pentru ca in procesul de coacere degaja mult fum. In timpul realizarii acestuia este bine sa porniti hota si sa aerisiti foarte bine casa dupa.  Ideal ar fi s ail puteti face intr-o bucatarie de vara sau intr-un cuptor exterior.

In primul rand alegeti un vinil si curatati-l cu un servet uscat. Alegeti un bol sau un vas de dimensiunile dorite de dumneavoastra, vas care poate fi bagat in cuptor si incalzit. Circumferinta acestuia va da si circumferinta vasului din vinil. Puneti pe o tava vasul cu gura in jos si deasupra acesteia puneti discul.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Bagati in cuptor tava pe care ati pus vasul si vinilul. Aveti grija sa puneti discul cu fata pe care o doriti la interior in jos. Lasati-le la cuptor timp de 8, maxim 10 minute.

Dupa aceste 8-10 minute discul va arata ca in imaginile de mai sus. Scoateti tava din cuptor si cu manusile de gatit pe mana mai puteti modela vasul daca doriti, insa va trebui sa o faceti foarte repede pentru ca vinilul se va raci si se va intari la loc. Daca vreti sa il mai modelati, mai lasati-l la cuptor inca 2-3 minute. Pentru a obtine o forma cat mai exacta puteti presa vasul din vinil in interiorul vasului care a fost in cuptor.

Lasati-l vinilul sa se raceasca de tot inainte sa il scoateti si sa il folositi fie cu rol de depozitare, decorative, ca support de lumanari, de chei, sau, mai mult, puteti chiar pune flori in ele. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole