Cum sa utilezi eficient un apartament de 2 camere. 3 sfaturi pentru selectia si amplasarea electrocasnicelor

Dacă urmează să te muți pentru prima dată într-un apartament cu două camere, atunci cu siguranță ești încântat pentru spațiul în plus. Din păcate, chiar dacă vei avea un spațiu generos, mare parte va fi ocupat de mobilă și aparate electrocasnice. Cele mai multe dormitoare rămân cu puțin spațiu odată ce au fost amplasate patul și dulapul.

Deschide Galeria

De aceea, trebuie să selectezi cu mare grijă lucrurile din casă, ca acestea să nu „fure” mai mult spațiu decât este necesar. Când vine vorba de electrocasnice, mulți dintre noi le considerăm pe cele mai mari mai de calitate și eficiente. Însă, pentru un apartament mic, în care locuiești singur sau cu o altă persoană, poți opta pentru aparate mai mici, care sunt capabile să îndeplinească mai multe funcții.

 

Cum să îți alegi aparatul de aer condiționat

Cei mai mulți dintre noi suntem tentați să alegem un aparat de aer condiționat cât mai mare, în ideea că astfel de modele ar fi mai puternice. Însă aceasta este o greșeală: așa ajungem însă să consumăm mai multă energie decât este necesar. În plus, aparatul va fi mai puțin eficient în scăderea temperaturii.

Ca să alegem corect un aparat de aer conditionat, e bine să ne orientăm după mărimea camerei. Pentru o cameră cu suprafață cuprinsă între 27 și 32 mp, este potrivit un aparat cu capacitatea de 8.000 BTU (British Thermal Unit). Cu fiecare 5 metri pătrați în plus sau în minus, se adaugă sau se scad 1.000 BTU.

Există însă un factor suplimentar: luminozitatea naturală a încăperii. Dacă încăperea respectivă are multă lumină naturală, crește capacitatea aparatului cu 10%. Dacă este foarte întunecată, scade-o cu 10%, potrivit Apartament Therapy. De asemenea, dacă ai frecvent în apartament mai mult de două persoane, adaugă pentru fiecare 600 BTU la capacitatea aparatului de aer condiționat.

 

Mașină de spălat rufe 2 în 1

Pentru cei mai mulți dintre noi, alegerea unei mașini de spălat reprezintă o dilemă. Opțiunile disponibile par nelimitate, iar amplasarea acesteia în locuință este încă o problemă. Însă, pentru a nu ocupa prea mult spațiu în baia sau bucătăria ta, designerii de interior au mai multe alternative pe care le poți pune în practică.

În primul rând, gândește-te cât de des o vei folosi, dar și la capacitatea de care ai nevoie. Dacă locuiești singur sau cu încă o persoană, poți opta pentru o mașină de spălat rufe compactă sau medie. De asemenea, pentru spații mici, Better Homes & Gardens recomandă mașinile de spălat cu încărcare frontală.

Dacă vrei să te bucuri de cât mai mult spațiu, optează pentru o mașină de spălat rufe 2 în 1, cu uscător încorporat. Astfel, nu vei fi nevoit să ai uscător de rufe automat sau clasic care să ocupe spațiu în plus. Însă această opțiune nu este ideală dacă ai nevoie de o mașină de spălat rapidă și de capacitate mare.

 

Frigider în miniatură

Din lipsă de informații, cei mai mulți dintre noi cumpărăm un frigider doar pe baza aspectului și a recomandărilor. Însă, dacă vrei un frigider eficient și care să nu ocupe mult spațiu, ai nevoie de o strategie. Chiar dacă frigiderele încăpătoare îți atrag atenția, acestea sunt potrivite pentru familii sau locuințe cu mulți locatari.

Pentru una sau două persoane, un frigider mic este suficient. Chiar dacă au o imagine asociată oarecum cu camerele de cămin, ele sunt extrem de eficiente și nu vor ocupa prea mult spațiu. Dacă obișnuiești să faci cumpărături o dată la câteva zile și nu gătești în cantități mari, un frigider micuț este perfect pentru tine. Însă trebuie să fii mai organizat, deoarece un astfel de frigider se va aglomera destul de rapid.

 

Sursă foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole