Cum sa vopsesti in dungi?

Dungile vor oferi mereu un aspect elegant si deosebit camerei, putand fi integrate cu succes in orice tip de decor. Chiar daca pare simplu, vopsitul in dungi poate fi dificil, mai ales daca este prima oara cand faci un astfel de proiect. Iata cateva sfaturi si tehnici care sa te ajute.


Deschide Galeria

La inceput este important sa aplici un prim strat de vopsea, indiferent de culoarea pe care o alegi. Asigura-te ca vopseaua s-a uscat bine inainte sa aplici stratul cu vopseaua mai inchisa sau mai deschisa la culoare, cel care va fi de fapt, stratul de dungi.

Este necesar ca dungile sa fie paralele. Pentru asta iti trebuie putin timp pentru a face masuratori si pentru a nivela daca este cazul. De asemenea, tot acum va trebui sa te hotarasti si asupra marimii lor.  

Foloseste o banda speciala si asigura-te ca e fixata bine inainte de a folosi cealalta culoare, in general una contrastanta. Poti face asta prin aplicarea vopselei direct pe banda.

Dupa ce ai desenat modelul dorit de dungi, inlatura banda inainte ca vopseaua sa se usuce, aproximativ la 5 minute dupa aplicare. Foarte important este sa nu te grabesti si sa lucrezi cu migala pentru ca proiectul sa fie unul precis si rezultatul pe placul tau.

Exista posibilitatea ca unele dungi sa fie strambe; corecteaza pe masura ce lucrezi. Daca este prima oara cand vopsesti in dungi, iti recomandam sa consulti proiecte asemanatoare cu al tau pentru a te ajuta sa faci totul corect si cu precizie.

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...