fbpx

Cum sa vopsesti o sticla sau un borcan

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Cu siguranta si voi aveti acasa multe sticle si borcane goale pe care le pastrati in camara. Chiar daca le folositi pentru gemuri si compoturi, cu siguranta raman an de an, cateva in plus pe care le pastrati in eventualitatea in care aveti nevoie de ele. De data aceasta, va propunem sa nu le tineti in intunericul camarii ci sa le scoateti la lumina pentru a le folosi in proiecte DIY. Iata cum trebuie sa procedati:

Deschide Galeria

Intindeti un carton preferabil in balcon sau pe terasa pentru a preintampina eventualele accidente.

Spalati foarte bine sticla sau borcanul pentru a nu avea pete de murdarie sau urme lipicioase de la eticheta. Asezati borcanul sau sticla cu gura in jos.

Daca optati pentru vopsea tip spray, agitati bine si apoi aplicati de la cativa centimetri distanta un strat de vopsea de sus in jos, astfel incat sa se aplice uniform. Puteti colora simultan mai multe borcane sau sticle si folosi mai multe culori. Verificati daca exista zone neacoperite.

Lasati apoi la uscat intr-un loc care sa nu fie usor accesibil pentru copii sau animale de companie. Durata de uscare variaza intre 16 si 24 de ore. E important ca vopseaua sa se usuce bine; daca o veti atinge prea curand, exista riscul ca amprenta degetelor sa ramane pe suprafata recent vopsita si sa deteriorati astfel aspectul.

Daca doriti sa folositi o pensula pentru a aplica vopseaua pe o sticla de exemplu, procesul este asemanator. Aveti grija insa ca sticla poate fi destul de instabila, asa ca asezati pe o suprafata perfect plana. Tineti sticla de baza si aplicati stratul de vopsea. Daca vreti sa colorati si baza va trebui sa asteptati ca peretii sticlei sa se usuce si apoi sa vopsiti si baza ei.

Lasati la uscat si proiectul este gata. In functie de tipul de vopsea folosit, durata de uscare va fi diferita. Daca va doriti un model mai interesant puteti trasa dungi de diferite grosimi si diferite culori (un astfel de model se realizeaza mai usor pe peretii unui borcan datorita unei stabilitati mai mari).

Le puteti folosi apoi ca vaze, suport pentru creioane, pixuri sau pentru ustensilele de bucatarie (borcanele). Le puteti expune impreuna pentru a aduce un plus de interes decorului sau in orice forma va face placere.

Reclama

Articole noi

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...