Cum se construieste un semineu de exterior ingropat

Semineul este un element clasic, elegant, romantic si rafinat care ofera un aspect placut oricarei incaperi in care este construit, iar daca te decizi asupra unui semineu, insa spatiul din casa nu iti permite, iti vom explica cum poti construi un semineu in gradina.

Deschide Galeria

1. Primul lucru pentru a realiza un semineu de exterior ingropat este sa aranjezi blocurile de beton din care urmeaza a fi construit semineul. Acestea trebuie aranjate in zona din gradina sau din curte unde iti vei dori amplasarea lui pentru a vedea daca se potriveste cu spatiul ales.

2. Foloseste o lopata pentru a sapa in jurul blocurile de beton aranjate in curte, dupa care poti inlatura aceste elemente pentru a elibera spatiul de lucru.

3. Inlatura iarba din interiorul cercului dupa care sa incepi sa sapi cam la 20 de cm distanta fata de margini.

4. Pentru un sol argilos cu o scurgere ineficienta, sapa o groapa de aproximativ 5 cm in centrul cercului si pune pietris in ea.

5. Imprastie un strat de aproximativ 1-2 cm de pietris pe intreaga suprafata circulara, dupa care sa tasezi bine toata zona.

6. Mai adauga un strat de pietris, taseaza si mai repeta acest procedeu pana la aproximativ 10 cm de iarba din exterior.

7. Plaseaza inelul de otel ce va tine semineu in centrul gropii sapate.

8. Pune blouril de beton in jurul inelului si fixeaza-le bine cu ajutorul unui ciocan de cauciuc pana vor fi nivelate in toate partile.

9. Curata cu atentie blourile de beton asezate, dupa care aplica-le un strat de adeziv pentru beton.

10. Fixeaza un alt rand de blocuri de beton peste randul initial.

11. Monteaza partea superioara a inelului de otel.

12. Adauga mai mult pietris in interiorul gropii pana cand aceasta va acoperi inelul de otel inferior.

13.Preseaza bine toate piesele si umple spatiile libere cu pietris si adeziv pentru a te asigura ca semineul va fi stabil.

Durata de constructie pentru acest semineu exterior este de aproximativ 3 ore, iar blocurile de beton si pietrisul le poti gasi prin curte, pe la prieteni sau prin vecini, iar daca ai niste inele de otel la indemana, uitate prin hambar, costurile tale vor fi aproape de zero.

Sursa Foto: Vissbiz.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole