Cum se cresc craciunitele?

Aceste flori frumoase si simpatice si-au capatat numele de “Craciunita” deoarece in perioada sarbatorilor de iarna, acestea erau oferite pe post de cadou persoanelor dragi si familiei.

Deschide Galeria

Originare din Mexic, craciunitele erau oferite in preajma sarbatorilor pentru simplul motiv ca in perioada Craciunului, ele sunt cele mai frumoase, avand foarte multe flori rosiatice care aduc bucurie si schimba peisajul intregii case in care sunt primite.

Craciunitele se pot cumpara de la orice magazin de specialitate sau din florarii, in special in perioada sarbatorilor. Dupa ce le-ai achizitionat, este indicat sa le muti intr-un ghiveci mai mare, cu un sol bine fertilizat si cu o scurgere eficienta.

Ele trebuie tinute in casa de fiecare data cand temperaturile de afara scad sub 15 grade Celsius, in caz contrar, riscand ca intreaga planta sa moara foarte rapid, fiind foarte sensibila la temperaturile joase. In anotimpul calduros, este indicat sa le tii intr-un loc semiumbrit, intrucat soarele puternic ii poate afecta frunzele sensibile.

Craciunitele trebuie udate de maxim doua ori pe saptamana, iar acest lucru trebuie realizat mai ales cand afara este foarte frig, iar in casa este cald. Trebuie sa ai grija ca pamantul sa fie umed in permanenta. Dupa Craciun, florile lor vor cadea; dupa aceasta perioada, ofera-i plantei o perioada de repaus de minim doua luni. In acest timp, este indicat sa raresti udarile si sa nu o ii mai pui ingrasaminte.

Primavara este indicat sa le tai lastarii, lasand doar frunzele verzi, stimuland astfel ramificarea plantei, facand-o mai stufoasa. Astfel, te vei bucura in fiecare an, de Craciun, de frumusetea florilor de craciunita.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole