Cum se creste Aloe Vera?

Aloe Vera este una dintre cele mai cunoscute plante din lume datorita numeroaselor sale efecte benefice asupra sanatatii noastre, fie ca vorbim de efectele pe care le are asupra aparatului digestiv, asupra circulatiei sangelui sau despre rolurile sale estetice in infrumusetarea tenului si intarirea radacinilor firului de par.

Deschide Galeria

Planta de aloe este atat de sanatoasa si de benefica organismului nostru incat o regasim atat in bauturi racoritoare, cat si in produsele cosmetice si este folosita de mii de ani de intreaga umanitate aflata in emisferica sudica pentru puterile sale miraculoase de vindecare.

Pentru a planta aloe vera, va trebui sa cumperi planta sau radacinile acesteia de la un magazin de specialitate sau daca ai vreun prieten care creste la randul lui o planta de aloe vera, poti taia o parte mica din planta si sa o tii in apa pana face radacini. Ulterior, alege un ghiveci larg in care sa o plantezi, deoarece aloe vera are nevoie de spatiu mai mult pe orizontala, decat in adancime. Aceasta este o greseala frecvent intalnita, multi plantand aloe vera in recipiente inguste si adanci. Dupa plantare in ghiveci, aloe vera va iesi la suprafata, acoperind intregul ghiveci.

Solul pe care va trebui sa il pui in ghiveci trebuie sa fie unul foarte bine fertilizat pentru ca aloe vera are nevoie de foarte multi nutrienti pentru a creste in conditii optime si pentru a-si atinge adevaratul sau potential.

Daca respecti acesti pasi, vei obtine cu siguranta rezultatele dorite si vei avea o planta de aloe vera bine ingrijita! 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole