Liliacul este fara doar si poate una dintre cele mai indragite plante din Romania atat pentru aspectul sau cat si pentru mirosul sau inconfundabil.

Fiind usor de crescut, il intalnim deseori in gradini. Liliacul este un arbust de mici dimensiuni care poate ajunge pana la doi metri inaltime. Exista diferite soiuri de liliac cu flori simple sau duble cu varietati de culori; se poate forma fie ca tufa fie ca un singur trunchi cu coroana, existand si variantele pitice care pot fi cultivate in ghivece si crescute in balcon sau pe terasa.

Liliacul se planteaza in locuri insorite, insa tolereaza si zonele umbroase. Pentru soiurile crescute in gradina, in general apa de la ploaie este suficienta; in lunile mai secetoase, este indicat sa-i suplimentezi cantitatea de apa, insa fara sa exagerezi. Pentru liliacul din ghivece, udarea trebuie facuta din martie pana in octombrie si doar in momentul in care pamantul este bine uscat.

Puietii de liliac se pot achizitiona din orice magazin de specialitate si apoi se pot fixa in pamant. Perioada ideala pentru plantarea lui este primavara, in lunile aprilie-mai.

Citește si: Plantarea de toamna a pomilor fructiferi – 8 sfaturi pentru plantari eficiente

Solul trebuie sa fie bine drenat si preferabil argilos. Liliacul crescut in ghivece necesita schimbarea recipientului odata la doi-trei ani pentru o dezvoltare optima.

Odata ce ai achizitionat un puiet de liliac, sapa o groapa de dimensiunea solului aflat in ghiveci si dupa ce scoti planta din recipient, scutura putin pamantul pentru a-i scoate radacinile la suprafata si deja o poti introduce in pamant.

Adauga si putin pamant fertilizat in momentul in care incepi sa umpli groapa cu solul nativ si cu mixul ingrasat, dupa care uda din abundenta si asteapta ca liliacul tau sa infloreasca!

Citește si: Iarba de pampas – Regina plantelor decorative

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!