Cum se ingrijeste un cactus

Cactusii sunt printre cele mai populare plante de casa si sunt totodata si usor de intretinut, cunoscut fiind faptul ca au nevoie de putina apa si un timp redus pentru ingrijire.

diferite specii de catcus in ghivece
Deschide Galeria

Bineinteles, acest lucru nu inseamna ca odata ce i-ai pus in ghiveci nu mai trebuie sa ii uzi niciodata sau ca nu va mai trebui sa le porti de grija, insa eforturile realizate de tine pentru a creste un cactus sanatos va fi mult mai mic fata de efortul depus in cresterea altor plante.

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare in momentul in care te decizi sa plantezi un cactus este sa te gandesti la ce tipuri de cactusi iti plac (cataratori, atarnatori, mici, mari, drepti, cu forme variate) si sa iti iei niste manusi speciale cu care sa umbli cand incepi procesul de plantare sau de ingrijire.

Orice cactus poate creste in conditii optime, indiferent de solul in care il plantezi, indicat ar fi sa il uzi la inceput, dupa care va mai fi nevoie sa il uzi doar in momentele in care pamantul s-a uscat complet. Aveti grija insa ca udarea in exces duce la putrezirea plantei.

Pentru un plus de efect estetic acopera pamantul din ghiveci cu pietricele mici, ca cele de rau pentru a proteja pamantul in care ai plantat cactusul. Un fapt inedit despre aceasta planta cu tepi este ca florile lor tin foarte putin, inflorind seara si rezistand pana maxim a doua zi la pranz. stati cu ochii pe ele si nu ratati un moment pe cat de frumos pe atat de rar. 

Pentru a planta un cactus, poti taia tulpini dintr-un cactus deja existent, sa le lasi in apa pana vor prinde radacini, dupa care sa le introduci in pamant si astfel vei avea un nou cactus.

Tine cont de faptul ca toate soiurile de cactus iubesc soarele, de aceea daca il vei pozitiona intr-o zona cu mult soare, cactusul se va dezvolta  optim. In lunile de iarna, incepand cu noiembrie si pana in februarie-martie, iti recomandam sa pastrezi cactusul in locuri umbrite si ferit de curenti de aer rece; de asemenea il poti uda foarte rar spre deloc. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole