Cum se planteaza bujorii?

Bujorii sunt unele dintre cele mai frumoase si cele mai populare plante de la noi din tara, romanii dezvoltand de-a lungul timpului o adevarata pasiune pentru aceste flori deosebite.

Deschide Galeria

Exista un mit popular conform caruia bujorii sunt foarte greu de crescut si de ingrijit, insa acest lucru este eronat, mai ales daca respecti toti pasii necesari pentru plantarea si ingrijirea bujorilor.

Bujorii sunt de doua tipuri, cei care sunt plantati de la stadiul de radacina, care dau nastere unei tulpini de inaltime medie care va oferi acele flori frumoase, arhicunoscute de romani. Aceste flori pot fi taiate si puse intr-o vaza, infrumusetand decorul in care sunt adusi. Tulpinile acestui tip de bujori se usuca si cad in timpul iernii, insa radacinile din pamant raman vii si vor incepe sa creasca din nou, dand nastere unei noi plante in sezonul urmator, incepand cu primavara.

Al doilea tip de bujori este unul care se apropie mai mult de arbusti, care se planteaza de la stadiul de radacina cu tulpina lemnoasa. Bujorii acestia sunt mult mai rezistenti si iarna vor ramane la suprafata prin tulpina lor lemnoasa, care va incepe sa inmugureasca din nou la inceputul primaverii.

Indiferent de tipul de bujori pe care ii alegi pentru plantare, trebuie sa le asiguri acestora un tip de sol bine fertilizat, sa ii uzi constant, iar daca vei tine cont de toate aceste conditii, vei avea bujori la tine in gradina pentru o lunga perioada de timp, in functie de conditiile in care sunt intretinuti.

Noi iti dorim spor la plantat admirat gradina ta de bujori!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole