Cum se planteaza gardenia?

Probabil ca nu foarte multi romani sunt familiari cu aceasta planta, dar gardenia este extrem de populara in tarile occidentale, mai ales in cele cu un climat mai calduros, acesta fiind climatul preferat de acest tip de plante.

Deschide Galeria

Gardenia este o planta cu o floare mare si alba, care va iesi in mod cert in evidenta in gradina ta, indiferent de restul florilor care se afla prin imprejurimi. Fiind o aparitie relativ exotica la noi in tara, nu sunt multi cei care stiu cum se planteaza aceasta floare superba.

Pentru ca ne dorim din tot sufletul ca gradina ta sa starneasca invidie in randul cercului tau de prieteni, iti vom explica cat de simplu este sa plantezi o gardenia la tine in curte sau chiar intr-un ghivezi pe care il poti tine in living.

Pentru inceput, te sfatuim sa iti faci o cafea si sa citesti aceste randuri, relaxat si foarte atent. Este recomandat sa cumperi pamant de flori de la magazinele de specialitate sau de la florarii si sa te asiguri ca acesta are un pH apropiat de mediul acid.

Gata cafeaua? Perfect! Pamantul pe care l-ai cumparat trebuie amestecat cu zatul rezultat in urma cafelei delicioase pe care tocmai ti-ai pregatit-o. Zatul de cafea este bogat in azot, iar acest element chimic va asigura nutrientii necesari pentru ca gardenia ta sa creasca in conditii optime. De asemenea, va faca ca mediul in care va fi plantata sa fie unul acid.

Pune acest compost format din pamantul de flori si zatul de cafea la baza ghiveciului sau pe fundul gropii in care vei planta gardenia. Scoate planta din ghiveci si aseaza peste compostul din groapa, insa fara a apasa foarte tare radacinile.

Acum adauga pamantul ramas in ghiveci si restul compostului care a mai ramas si mai completeaza cu pamantul de flori pe care il ai la dispozitie. Tot ce trebuie sa faci acum este sa uzi constant gardenia, iar aceasta va inflori in cel mai scurt timp si astfel vei avea cele mai frumoase flori in gradina!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole