Cum se planteaza irisul?

Irisul, sub denumirea sa populara de “stanjenel” este una dintre cele mai frumoase flori care pot creste in conditii optime chiar si la noi in tara.


Deschide Galeria

In functie de soiul ales, irisul poate veni intr-o paleta variata de culori, insa cea mai populara si des intalnita varietate este cea de culoarea mov si nuantele apropiate acesteia, care reusesc sa transforme orice gradina intr-un spatiu deosebit.

Irisul este o floare care se planteaza usor si nu necesita tehnici speciale. Astfel, pentru a planta stanjenelul, trebuie sa sapi o groapa superficiala, de aproximativ 7-10 cm adancime, dupa care sa iei bulbul simplu sau bulbul cu tulpina (in functie de ce ai gasit la magazinele de specialitate) si sa il pui in groapa.

Interiorul gropii ar trebui sa aiba un mic damb de pamant pe care sa plasezi bulbul, iar astfel radacinile sale nu vor ajunge sa putrezeasca, omorand planta inainte ca aceasta sa infloreasca.

Odata plasat in groapa, nu iti ramane decat sa ii intinzi radacinile (daca este cazul), dupa care sa acoperi intreaga groapa cu pamant, pana ce bulbul va avea un strat de aproximativ 1 cm de sol care sa il acopere.

Urmeaza sa uzi din abundenta bulbul, in primele saptamani de la plantare, dupa care nu iti ramane decat sa astepti ca munca ta sa dea roadele dorite. Spor la plantat!

Articole noi

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...

Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei...

Eleganta si confort in doar 39 mp – Amenajare cu accente de albastru

Laitmotivul acestei amenajari sunt nuantele de albastru folosite ca...

Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un...

Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale...