Cum se planteaza lacramioarele?

Lacramioarele sunt unii dintre cei mai cunoscuti vestitori ai primaverii, alaturi de arhicunoscutii ghiocei, care ne lumineaza zilele la fiecare sfarsit de iarna si la inceputul fiecarui sezon calduros, pe care ii asteptam cu nerabdare in fiecare an.

Deschide Galeria

Cea mai buna parte din plantarea lacramioarelor este faptul ca aceste plante nu necesita aproape nici o ingrijire din partea ta si tocmai de aceea sunt plante ideale pentru gradinari incepatori sau pentru cei care nu prea au timp pentru a-si ingriji gradina.

Lacramioarele cresc in zone umbroase si de aceea va trebui sa gasesti un loc bine umbrit la tine in curte sau in gradina, iar faptul ca Romania are un climat ideal pentru aceste flori ar trebui sa te convinga sa plantezi cateva lacramioare chiar acum.

Pentru a planta lacramioare, va trebui sa sapi o groapa superficiala, de aproximativ 3-5 cm, in care sa introduci micuta radacina pe care o poti achizitiona de la magazine specializate in domeniu sau chiar si de la florariile mai mari.

Radacina trebuie fixata bine in pamant si sa ai mare atentie sa ii acoperi toate firicelele cu pamant, pentru ca acestea sa nu ramana la suprafata unde se pot usca pe timpul verii sau pot ingheta pe timpul iernii.

Odata plantata radacina de lacramioara in pamant, nu iti ramane decat sa uzi zona de plantare si sa astepti sa vina primavara! Aceste flori iti vor infrumuseta gradina si vor iesi la suprafata an de an, fara ca tu sa depui nici cel mai mic efort.

Daca iti doresti totusi sa creasca in conditii optime, poti adauga anual, in fiecare primavara, putin ingrasamant peste solul in care sunt plantate lacramioarele, iar acesti nutrienti le vor face un mare bine!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole