fbpx

Cum se planteaza lalelele?

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Lalelele sunt unele dintre cele mai cunoscute si cele mai indragite flori din intreaga lume; doar uitandu-ne la cateva exemplare colorate ale acestor flori, nu mai este nevoie sa ne intrebam de ce este atat de populara laleaua.

Deschide Galeria

Lalelele sunt deseori asociate cu Olanda, “tara lalelelor” datorita unui gradinar olandez faimos, Carolus Clusius. De fapt, lalelele sunt originare din Turcia si numele lor vine de la “tulbend” care inseamna turban in limba turca, datorita asemanarii lor cu un turban turcesc.

Unele lalele se planteaza primavara, altele toamna, dupa ce temperaturile au coborat si sunt constant sub 15 grade, dar cu cel putin o luna inainte ca pamantul sa inghete. In functie de soi, procedeul de plantare fiind acelasi pentru orice tip de lalea, indiferent de marime si culoare.

Bulbii de lalele din Olanda sunt cei mai mari din lume si sunt si cei care ofera cea mai mare rata de prindere si tocmai din aceste motive sunt preferati de majoritatea gradinarilor experimentati si de florarii priceputi. Insa, bulbi de lalea veti gasi si in magazinele de bricolaj sau in florarii la un pret rezonabil.

Procedeul de plantare presupune, pentru inceput, saparea unei gropi de aproximativ 20-25 cm adancime, dupa care bulbii lalelelor se fixeaza cu partea mai mica si mai ascutita in sus, urmand sa ii acoperi cu solul proaspat scos.

Preseaza putin pamantul peste bulbii proaspat plantati si uda din abundenta in primele 2-3 saptamani de la plantare; ulterior, poti rari procesul pana la momentul in care constati ca s-a uscat la suprafata.

Lalelele cresc cel mai bine in sol nisipos si fertil, intr-o zona insorita, deschisa. Protejeaza-le de umiditate excesiva si vant puternic. Indeparteaza florile trecute si semintele in dezvoltare, pentru a inmagazina energie in bulb.

Pentru imagini detaliate, te invitam sa urmaresti filmuletul de mai jos care sa te ajute in procesul de plantare. Spor la treaba! 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...