Cum se planteaza si cum se creste gerbera?

Gerbera este una dintre cele mai frumoase flori care este totodata si extrem de usor de crescut, in orice gradina si in aproximativ orice tip de sol. Avand in vedere faptul ca gerbera nu este o planta pretentioasa, o pot planta si cei care nu au neaparat o pasiune pentru gradinarit, dar vor sa aduca un suflu nou curtii sau gradinii lor.

Deschide Galeria

Gerberele trebuie plantate imediat dupa ultimul inghet, in gradina sau in ghivece si vor inflori la mijlocul primaverii pana la sfarsitul verii, creand astfel o cortina multicolora la tine in curte, de care te vei bucura multe luni din an.

Cel mai simplu mod de a planta gerberele este de la stadiul de seminte, care trebuie introduse intr-un pamant bine fertilizat sau in pamant special pentru flori, care se gaseste la orice magazin de specialitate.

La inceputul primaverii, tulpinile gerberelor vor iesi la suprafata, iar in functie de soiul de gerbera pe care l-ai ales, acestea vor inflori mai repede sau mai tarziu, dar indiferent de situatie, vara vei avea o gradina plina de flori.

Aceste flori necesita mult soare si nu vor creste in conditii optime la temperaturi de sub 20-21 de grade Celsius, fapt ce inseamna ca cei care locuiesc intr-un climat mai racoros, ar trebui sa le tina in casa, in dreptul geamului, de unde pot beneficia de soare din plin si de caldura pe masura.

Gerberele sunt foarte usor de intretinut, iar in momentul in care o floare se ofileste, o poti taia, iar adesea va creste alta noua in locul celei vechi. Partea si mai buna este data de faptul ca fiecare floare veche va da noi seminte si astfel vei putea planta ani la rand gerbere la tine in gradina, care sa atraga privirile tuturor prietenilor si cunostintelor tale.

Iti dorim spor la plantat si spor la admirat gradina ta multicolora!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole