Galerie foto: Cum se planteaza si cum se cresc azaleele?

Azaleele, sunt o tufa, similara cu un copacel sau chiar cu un bonsai, in situatia in care planta este bine ingrijita si intretinuta, de catre un gradinar cu putina experienta in spate.


Deschide Galeria

Azaleele nu sunt foarte cunoscute in Romania, insa numarul persoanele care cumpara aceste plante in ghivece si le planteaza la randul lor in gradinile sau curtile din gospodarie este intr-o continua crestere.

Aceste plante arata foarte bine in orice gradina, dar rolul lor estetic este cel mai bine scos in evidenta in momentul in care sunt incadrate intr-un concept de design interior modern si minimalist care isi propune sa adauge un element natural.

Aceasta tufa se poate planta in orice anotimp, mai putin vara, cand riscul ca azaleele sa se usuce este foarte ridicat. Azaleele sunt o planta care prefera zonele mai racoroase, de munte, unde temperaturile nu depasesc in mod constant 25-30 de grade Celsius.

Ele trebuie udate in mod constant, deoarece au nevoie de foarte multa apa pentru a se dezvolta, insa solul in care vor fi plantate trebuie sa fie unul cu o scurgere extrem de buna. Umiditatea excesiva va duce la putrezirea radacinii.

In fiecare toamna, pentru a ingriji in mod corect planta ta, trebuie sa ai mare grija la coroana acsteia si sa tunzi cel putin o treime din intreaga ei circumferinta, incercand sa o nivelezi, dandu-i o forma rotunda.

In situatia in care esti o persoana foarte inventiva, atunci poti alege sa o tunzi in diverse forme ciudate, dar acest lucru va necesita ingrijiri in plus. Suntem convinsi ca pasiunea ta pentru gradinarit si pentru plantele frumoase este una sincera si de aceea asteptam sa ne trimiti poze cu azaleele tale frumoase, crescute chiar la tine acasa!

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...