Cum se planteaza si cum se cresc narcisele?

Narcisele sunt unele dintre acele plante care te vor face sa te indragostesti de ele inca de la prima vedere, galbenul lor puternic si patrunzator fiind principala sa calitate care atrage tot mai multi gradinari sa le planteze la ei in gradini.

Deschide Galeria

Fiind o planta care se planteaza de la stadiul de bulb, procedeul nu difera fata de alte plante care cresc prin plantarea unor bulbi in pamant si acoperirea acestora cu pamant. Trebuie sa sapi o groapa superficiala, in care sa fixezi bulbul la o adancime care sa fie de aproximativ 3 ori dimensiunea bulbului, cu radacina in jos si cu partea mai subtire si mai ascutita in sus.

Pentru a fi sigur ca acestia vor incolti si vor da nastere narciselor, este recomandat sa cumperi un compost de la magazinele de specialitate sau din florarii, care sa se preteze pentru bulbi. Acesta va asigura bulbului toti nutrientii de care are nevoie pentru a se dezvolta intr-o planta sanatoasa, crescuta in conditii optime care va avea niste flori pur si simplu superbe.

Narcisa este o floare care pe langa culoarea si forma pe care le are, poseda si un miros patrunzator care o face sa fie ideala pentru ocazii speciale sau aniversari, cand vei putea darui cu mare drag aceste flori extraordinare.

Te vei bucura de un covor colorat complet in galben la tine in curte sau in gradina, iar prietenii si familia ta vor ramane impresionati de modul in care ai reusit sa iti transformi gradina. Nu uita sa le uzi in mod constant si spor la plantat!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole