Ridichile sunt printre legumele cu cea mai rapida crestere si au o mare trecere mai ales primavara, cand incepe sezonul lor. Ridichea poate fi cultivata in orice climat, iar daca locuiesti la bloc, o poti planta chiar si in ghivece, la tine in balcon.
Semintele se planteaza la 1,25 cm adancime, direct in pamant sau in ghiveci, la 5 cm distanta unele de altele, iar perioada de la plantare pana la recoltarea ridichilor este de numai 3 saptamani, facandu-le foarte eficiente si usor de crescut si intretinut.
De preferat este sa amenajezi un loc umbros in gradina sau in casa, deoarece acesta este mediul care le prieste cel mai mult. Printre plantele cu care se invecineaza cel mai bine in gradina, fara a se “deranja” unele pe altele, se numara: castravetii, dovleceii, fasolea, pepenii, salata si mazarea.
Cel mai indicat este sa culegi ridichile cat mai repede, din simplul motiv ca se intaresc daca stau foarte mult in pamant si nu mai sunt atat de gustoase la masa, putand fi insa folosite la gatit. Speciile mici de ridichi se mananca simple, crude, ca o garnitura la masa, iar cele mai mari cu radacini lungi se folosesc numai la gatit, din cauza gustului lor foarte amar.
Ridichile sunt o leguma foarte usor de plantat si de crescut, iar daca vrei sa duci un stil de viata cat mai sanatos, poti incepe sa plantezi din ce in ce mai multe legume cu perioada scurta de recoltare si astfel te vei putea bucura pe toata durata anului de prospetimea roadelor crescute de tine.
Avantajul lor este ca ocupa foarte putin spatiu si merg foarte bine in combinatie cu alte legume, fara a deranja cresterea acestora. Se culeg si se curata foarte usor, facandu-le si extrem de practice pentru consum.
Ridichi. Sursa