Cum se planteaza si cum se creste un smochin

Smochinele sunt niste fructe foarte gustoase, carnoase si delicioase si sunt preferate in fata multor alte fructe datorita gustului dulce si unic pe care il poseda. Fiind un fruct foarte sanatos, dar ca orice altceva in cantitati mari strica, iti vom explica cum sa plantezi si sa cresti un smochin.


Deschide Galeria

Conform DEX-ului, smochinul este un “arbore cu frunzele lobate, cu numeroase flori închise într-un receptacul globulos, care la maturitate devine un fruct comestibil cărnos, dulce și suculent (Ficus carica)”. Acum ca stim clar despre ce arbore vorbim, haide sa trecem la partea interesanta care te va ajuta sa te bucuri de smochine crescute chiar la tine in gradina.

Smochinii trebuie plantati, ca majoritatea pomilor fructiferi, in perioadele de toamna tarzie si lastarii acestora trebuie fixati in pamant la o adancime de jumatate de metru. Ca spatiu al gradinii in care sa plantati smochinii, este indicat un loc insorit deoarece acestia au nevoie de cat mai mult soare posibil pentru a creste in conditii optime.

smochine

smochine. sursa

In conditiile in care este foarte frig afara sau chiar ger, smochinele nu se vor coace, dar vor creste pana la o dimensiune considerabila, la baza lastarilor. Fiind un arbore nespecific tarii noastre, va trebui sa ai o grija aparte, asigurandu-te zilnic ca au destula apa, ca nu este prea frig afara si ca solul contine destul ingrasamant natural pentru ca smochinul sa creasca in conditii bune.

Locul insorit din curte unde te decizi sa plantezi smochinul, ar trebui sa fie ingradit sau langa un zid, deoarece acesti arbori fructiferi se extind foarte rapid si pot ocupa mult spatiu la sol pe care l-ai putea folosi si pentru alte plantatii.

smochin smochin. sursa

Odata ce au prins radacini serioase la tine in curte, smochinii vor trebui tunsi destul de des pentru ca au un ritm de crestere mai rapid decat majoritatea pomilor. Suntem convinsi ca un astfel de lucru va fi ultima ta problema, avand in vedere numarul de smochine pe care il va face fiecare pom in parte.

Cu toate acestea, trebuie sa ai grija cum amenajezi spatiul smochinului, deoarece acesta tinde sa acapereze toata suprafata pe care o are la dispozitie. Urmarind acesti pasi utili, nu ramane decat sa iti privesti smochinul cum creste si sa te bucuri de fructele delicioase crescute chiar la tine in gradina.

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...