Cum se planteaza trandafirul japonez?

Trandafirii sunt unele dintre cele mai frumoase flori datorita numarului ridicat de soiuri existente, aceste flori sunt extrem de populare in intreaga lume si pot fi regasite pe fiecare continent.

Deschide Galeria

Spre deosebire de restul trandafirilor, trandafirul japonez iese in evidenta datorita nuantelor proeminente pe care le are floarea sa, avand de cele mai multe ori cate doua sau chiar trei culori diferite, fiecare dintre acestea fiind ca o portiune de tranzitie inspre urmatoarea culoare.

Modul de plantare si de ingrijire a trandafirilor japonezi nu este deloc diferit fata de procedeul de plantare a oricarui tip de trandafiri, iar tocmai de aceea este foarte usor de crescut si de intretinut, mai ales daca ai o mica experienta in gradinarit.

Modul recomandat de plantare a trandafirilor japonezi este plantarea directa a radacinii, deoarece cresterea lor din alte stadii poate fi chiar dificila si necesita cunostinte mai aprofundate, aparatura speciala si multa, multa rabdare. O radacina de trandafir japonez poate fi achizitionata de la magazinele de specialitate si de la florarii, iar sezonul de plantare al acestor flori este iarna, deoarece ele vor iesi din starea latenta chiar la inceputul primaverii.

Tot ce trebuie sa faci este sa scoti radacina de trandafir japonez din ambalaj, sa o lasi la inmuiat in apa timp de aproximativ o ora, dupa care sa te gandesti la locul din curte unde iti doresti sa o plantezi. Radacina poate fi plantata si intr-un ghiveci mai mare, iar rezultatele vor fi aceleasi. Asigura-i trandafirului o adancime a gropii de aproximativ 30 de centrimetri, dupa care acopera cu putin pamant radacina.

Uda bine intreaga zona si lasa toata apa sa se scurga inainte de aplicarea restului de pamant pentru a acoperi radacina in intregime. Pentru inceput, nu este necesar sa aplici ingrasamant special deoarece planta este inca in faza latenta si nu se va putea folosi de nutrientii acestia.

Urmeaza sa astepti sa vina primavara, iar in momentul in care observi primele semne de viata, poti aplica un ingrasamant special dupa care sa incepi sa uzi trandafirul. Pana la mijlocul verii vei incepe deja sa te bucuri de noua ta gradina de trandafiri japonezi.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole