Cum se planteaza si cum se creste Yucca?

Yucca este un arbore specific Americii de Sud si a cucerit intreaga lume datorita frumusetii sale exotice si a usurintei de plantare si crestere. Aspectul estetic fiind real motiv pentru care sa alegi sa plantezi un arbore Yucca la tine acasa.

Deschide Galeria

Acest tip de arbore poate atinge cu usurinta 10 m inaltime in mediul sau natural, dar avand in vedere ca este crescut ca planta de casa, acesta este tinut la dimensiuni reduse de sub 3 metri, inaltimea fiind usor controlabila. 

Yucca creste in aproape orice conditii, fara a fi o planta foarte pretentioasa si este ideala pentru cei care de regula uita sa ude florile sau sa aiba grija de ele, deoarece trebuie udata doar in momentul in care pamantul este uscat complet.

Acest arbore se planteaza foarte usor din taierea tulpinii altui Yucca, iar odata obtinuta noua tulpina, se planteaza din nou intr-un alt recipient. In momentul in care uzi planta, asigura-te ca folosesti multa apa, pana in momentul in care aceasta incepe sa se scurga in vasul de sub ghiveci.

Yucca este o planta extrem de frumoasa, cu un aspect exotic si tropical, care creeaza o atmosfera foarte placuta in orice casa sau in orice curte in care este amplasat. Poate creste la fel de bine la soare, cat si la umbra si este recomandata tuturor celor care vor sa creasca un arbore exotic la ei in casa.

Noua ne place Yucca foarte mult si te incurajam sa iti plantezi si tu unul, chiar astazi! Spor la treaba!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole