Cum se planteaza zambilele?

Zambilele sunt probabil cele mai raspandite flori din timpul primaverii, care odata cu ghioceii, anunta inceperea unui nou an si anuntand in acelasi timp sfarsitul iernii.

Deschide Galeria

Aceste flori foarte frumoase se regasesc intr-o larga varietate de culori, rosii, rozalii, albastre, mov, albe si diverse combinatii dintre aceste nuante, care pot aduce zambetul pe fata oricarei persoane, indiferent de starea de spirit in care se afla. Mirosul zambilelor este de asemenea unul incomparabil, pe care orice persoana il poate recunoaste cu usurinta.

Pentru a planta si pentru a creste zambile nu trebuie sa fii un gradinar experimentat si nici nu ai nevoie sa le asiguri acestor flori conditii foarte speciale. Cel mai simplu mod de a planta zambile este de la stadiul de bulb (care se gasesc la florarii sau la magazinele specializate), si cu siguranta vei ramane uimit de gradul lor rapid de crestere.

Bulbii trebuie pusi in pamant la o adancime superficiala si sa nu fie chiar unul langa altul. Un spatiu de 2-3 cm intre bulbii plantati este suficient pentru ca zambilele sa se dezvolte in conditii optime de crestere.

Odata pusi in pamant bulbii, acestia trebuie acoperiti cu un strat nu foarte gros de pamant, de aproximativ 1-2 cm, dupa care trebuie udati foarte bine in prima faza. Asigura-te ca solul pe care l-ai ales pentru a creste zambile este unul cu o scurgere foarte buna pentru a nu retine umezeala care ar putea duce la distrugerea bulbilor in pamant.

Acum ca stii tot ce trebuie sa faci pentru a planta si pentru a creste zambile, te poti apuca linistit de treaba pentru a-i surprinde pe cei dragi cu flori frumoase si parfumate pentru diferitele ocazii speciale din viata lor.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole