Cum si-a amenajat o arhitecta apartamentul de 45 mp

Uneori, circumstantele te forteaza sa faci compromisuri. Intr-o astfel de situatie s-a aflat protagonista povestii de astazi. Este arhitecta si locuieste impreuna cu fiica sa intr-un apartament de 45 metri patrati pe care si l-a amenajat singura. Lucrarile s-au desfasurat pe repede inainte pentru ca cele doua sa se poata muta rapid in noua locuinta.


Deschide Galeria

Spatiul restrans a fost provocarea acestui proiect. Fiind vorba de propria-i casa, arhitecta a fost meticuloasa si a gandit amenajarea pentru a-si asigura confortul dorit. Fiecare metru patrat a fost optimizat pentru ca mama si fiica sa se poata bucura de noul camin.

Stilistic, arhitecta s-a inspirat din detaliile cladirii, optand pentru beton aparent si texturi de caramida vopsita alb. Amenajarea ne aminteste de interioarele de loft, dar cu mai putine elemente industriale si cu aspect mai finisat.

Camera de zi comunica direct cu bucataria, fiind un open space unitar, cu o zona de luat masa care face discret trecerea intre cele doua functiuni. Pentru a optimiza spatiul si a crea cat mai multe zone de depozitare, arhitecta a prevazut dulapuri pe doua niveluri in partea superioara a incaperii. Spatiul de gatit este restrans si destul de inghesuit.

Livingul este mobilat sumar pentru a fi cat mai aerisit si luminos. Nisele si corpurile ingenios incorporate asigura un minim de depozitare. Canapeaua este extensibila, fiind practic dormitorul mamei; zona TV este minimal redata.

Camera fetei include tot ce are nevoie o adolescenta. Paleta cromatica si detaliile decorative au fost alese chiar de ea, din dorinta de a-si personaliza spatiul dupa bunul plac. Indrumarile mamei au fost minimale. Spatiul ii asigura un loc de dormit, cu pat, birou si un dulap incapator.

Iluminatul joaca un rol important in aceasta amenajare. Fiind un spatiu mic cu zone mai intunecate au fost necesare crearea a diferite scenarii pentru ca fiecare functiune in parte sa fie evidentiata prin lumini variate. De la bucatarie, la zona de luat masa, in living si pana in baie si hol, iluminatul general, ambiental si de accent se imbina armonios pentru a asigura o atmosfera intima, placuta, reconfortanta.

Solutiile pe care aceasta arhitecta le-a pus in aplicare pentru propria locuinta pot constitui un punct de plecare si in cazul tau, inspirandu-te in diferite moduri. Speram sa-ti fie de folos!

Design: Gulnara Mityushkina

Foto: Dina Alexandrova

 

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...