Cum te poate inspira amenajarea nordica a acestui apartament de 60 mp

Reclama

Suntem fani declarati ai stilului scandinav! Ori de cate ori intalnim astfel de amenajari, le prezentam in paginile site-ului pentru inspiratie. Desi trasaturile acestui stil se recunosc usor, fiecare proiect este unic prin abordarea si personalitatea sa. Iata, deci, o noua amenajare in stil scandinav, de data aceasta din Polonia.


Deschide Galeria

Apartamentul de 60 metri patrati a fost amenajat pentru o tanara care iubeste sa calatoreasca si bineinteles, tinutul scandinav se numara printre preferatele sale. Nu e de mirare ca locuinta sa a fost conturata in spiritul acestor amenajari nordice.

Ce si-a dorit tanara de la noua sa locuinta? In primul rand, spatii deschise, luminoase si, mai ales, functionale. A apelat la ajutorul Karolinei pentru a contura impreuna un design potrivit nevoilor ei. Astfel, o parte din pereti au fost eliminati creand open space-ul ce cuprinde bucataria, diningul si livingul. S-a renuntat la cea de-a doua baie, largind-o pe prima si au fost amenajate spatii pentru depozitare, inclusiv un dressing. Ca baza predomina albul, cu accente de griuri si tonuri de albastru care confera un plus de profunzime amenajarii. Au fost adaugate texturi de caramida aparenta alba.

Desi nu exista partitii fizice, functiunile din zona de zi se inlantuiesc armonios, fiecare fiind bine valorificata. Spatiul bucatariei configurat in forma de U asigura o zona compacta pentru gatit si depozitat, cu electrocasnice incorporate. Corpul tip bar ce cuprinde si spatii pentru depozitat vinuri asigura o delimitare intre bucatarie si restul camerei.

Spatiul pentru luat masa se afla in continuarea bucatariei, dar amplasat in apropierea ferestrei. Corpul de iluminat cu un design usor industrial precum si tablourile cu amintiri din calatoriile tanarului fac ca acest sector al casei sa nu treaca neobservat. Este practic o functiune in sine, minunat pusa in valoare.

Livingul este restrans si abordat ca o zona de conversatii cu un loc pentru lectura amenajat langa corpul de biblioteca. Acest corp asigura si delimitarea zonei de zi de spatiul holului.

Pentru dormitor a fost gandita o amenajare relaxanta, cu alb, griuri in tonuri deschise si accente de albastru. Stencilul cu harta lumii asezat pe peretele opus patului aminteste de pasiunea beneficiarei.

Ce ne-a placut

Zona de zi, spatiul bucatariei si coltul acela pentru lectura ne-au atras de la primele imagini. Iluminatul uniform dispus si piesele cu tenta industriala fac parte si ele din categoria lucrurilor care ne inspira. Ne place de asemenea baia si depozitarea creata in interiorul ei.

Ce nu ne-a placut

Multe din piesele de mobilier si accesorii sunt IKEA. Nu e nimic rau aici, insa ne-ar fi placut sa vedem mai multa originalitate in abordare; tematica calatoriilor putea fi mai bine exploatata, iar cu suvenirurile din vacante se puteau crea decoruri originale.

In alta ordine de idei, aceasta amenajare poate fi usor reprodusa si suntem convinsi ca vei gasi suficiente surse de inspiratie in interiorul ei.

Articole noi

Bucura-te de serile de vara in mansarda, fara tantari

Cum aerisești camerele de la mansardă și ții departe...

Apartament de trei camere amenajat in nuante pastelate pentru o familie tanara din Bucuresti

Povestea de astazi are ca protagonist un apartament de...

Amenajare zona de zi pentru un cuplu de tineri – Casa in stil scandinav

Proiectul a vizat intr-o prima etapa doar parterul casei,...

Locuinta de 38 mp amenajata modern in nuante de bej

Desi suna putin (masurat in metri patrati), suprafata acestui...

Acessorii pentru un plus de confort in dormitor

Fie ca ne dorim un somn mai bun ori...