Cum vopsim mobila de bucatarie

Amenajarea bucatariei devine o prioritate in casa, mai ales dupa 4-5 ani cand vechile renovari incep sa fie depasite, iar bucataria ta are nevoie de o improspatare a designului interior, pentru a fi din nou o incapere estetica a casei tale.

Deschide Galeria

Designul interior al bucatariei tale trebuie sa reflecte personalitatea ta, fiind axat pe gusturile si pasiunile tale si trebuie sa ai mereu in vedere faptul ca bucataria este atat un spatiu pentru gatit, dar si pentru petrecut timp liber alaturi de prieteni si familie.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci cand incepi o renovare a bucatariei este sa te gandesti la culoarea pe care o vor avea dulapurile si peretii. Cand incepi sa vopsesti dulapurile si restul mobilierului din bucatarie, sunt cateva lucruri pe care ar trebuie sa le faci.

Mobila trebuie bine spalata si curata de orice urme de grasime si praf, altfel vopseaua noua nu se va prinde si va avea urme de unsoare si de diferite asperitati.

Scoate usile dulapurilor si spala bine, dupa care da-le cu smirghel pana sunt foarte bine finisate si gata de vopsit. Dupa finisarea mobilierului, clateste bine totul si sterge cu o carpa uscata.

Cu timpul, orice piesa de mobilier, mai ales cele din lemn, vor avea diferite denivelari sau fisuri in interior pe care trebuie sa le nivelezi inainte de a aplica un strat nou de vopsea. Chitul este un material foarte bun pentru a acoperi toate gaurile si rupturile din lemn, iar odata ce va fi vopsit mobilierul, acesta va arata ca nou.

In timp ce vopsesti, asigura-te ca toate geamurile sunt deschise pentru a avea mereu aer proaspat, deoarece vopseaua este toxica si poate produce ameteli cand se lucreaza in spatiu inchis.

Dupa ce ai terminat de vopsit bucataria, designul interior al acestei incaperi va arata cu totul diferit, iar tu vei fi mandru de munca depusa de tine si de complimentele pe care le vei primi de la prietenii care vin in vizita.

Sursa Foto: www.thisoldhouse.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole