Curatenia de primavara – pas cu pas catre un decor mai aerisit

Primavara e momentul perfect pentru a incepe curatenia si a reevalua amenajarea locuintei fiecaruia din noi.

Deschide Galeria

De obicei, cand ne referim la termenul de a decora, se intelege adaugarea de elemente decorative sau piese de mobilier. De fapt, decorarea sau, mai bine zis, procesul de redecorare nu presupune intotdeauna acest lucru. Deseori, amenajarea unei camere are mai mult de castigat daca eliminam anumite obiecte sau piese existente. Ajutam astfel camera sa respire, sa para mai luminoasa, sa fie mai coerenta in ansamblul ei si per total noi sa ne simtim mai bine in ea.

Sa luam, de exemplu, un birou pe care il aveti de ani buni in sufragerie. Parca nu se mai potriveste cu aspectul camerei. Ati schimbat canapeaua, si fotoliile, dar biroul tot a ramas, gandidu-va mereu ca veti avea nevoie de el cand lucrati de acasa. Prezenta lui insa, dauneaza aspectului camerei. Fie ca o recunoasteti sau nu, e momentul ca biroul sa dispara. Nu il aruncati pur si simplu. Evaluati situatia! Il puteti folosi in alt scop daca il dezmembrati? Partile componente pot intra in structura altor piese de mobilier? Sau poate cel mai bine ar fi sa-l donati intr-un scop nobil. Locul ramas liber va permite sa reconsiderati intreaga aranjare a mobilei din sufragerie si sa aveti astfel mai mult spatiu.

Suntem convinsi ca multi dintre dumneavoastra aveti, fie in sufragerie, fie in bucatarie, seturi intregi de farfurii sau seturi de cesti de cafea si pahare de toate felurile primite sau cumparate cu diferite ocazii. Fiti cinstiti cu dumneavoastra si recunoasteti ca nu le-ati mai folosit de ani buni, ca folositi mereu acelasi set cand aveti musafiri la masa sau ca va beti cafeaua mereu din aceeasi cana, ignorandu-le complet pe celelalte. Ganditi-va cat spatiu ati castiga daca ati scapa de mai bine de jumatate din ele. Faceti-va curaj si treceti la treaba! Procedati la fel si in dulapurile cu haine si incaltaminte: sortati, donati, eliminati. Dulapurile trebuie sa respire si ele.

Aruncati toate cutiile vechi care treneaza prin diferite colturi ale casei. Nu mai aveti nevoie de ele! Obiectele vechi, rupte, deteriorate, eternele plase si sacose care se acumuleaza neincetat prin sertare si dulapuri, lucruri pe care nu le mai folositi si a caror utilitate nu o mai puteti gasi, pentru toate acestea a sosit momentul sa dispara din gospodaria dumneavoastra.

Credeti-ne pe cuvant! Ne veti multumi dupa ce veti fi terminat tot acest proces sinuos. Pana atunci, spor la treaba!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole