De ce e bine sa faci vara schimbarile in locuinta ta. 5 motive care te vor convinge

Renovările în locuință sunt o activitate solicitantă și, deseori, costisitoare. Tocmai de aceea, e foarte important să alegi cu atenție momentul în care începi. Nu vrei să fii prins în mijlocul renovărilor în momentul nepotrivit, pentru că acestea se vor transforma foarte repede într-o sursă de stres și agitație.  Desigur, există o perioadă a anului potrivită pentru renovări, iar aceea este vara. Iată de ce:

Deschide Galeria

 

Vei preveni birocrația

Una din cele mai comune schimbări pe care le fac românii în locuințele lor este adăugarea unei centrale termice pe gaz. Acestea te ajută să economisești bani la întreținere și îți permit să controlezi temperatura din casă și temperatura apei menajere. Însă instalarea unei centrale termice nu este un proces așa de simplu cum pare, iar asta nu din cauza aparatului.

Instalarea unei centrale necesită o serie de autorizații, iar obținerea lor consumă timp. În unele cazuri, pot trece luni de zile între achiziționarea centralei și punerea sa în funcțiune, așa că va trebui să iei în calcul birocrația inevitabilă. Tocmai de aceea, e bine să începi încă de vara procesul instalării centralei termice. Altfel riști să te prindă iarna, în timp ce alergi după autorizații.

 

Scapi de vremea rea

Vremea are un rol foarte important în procesul de renovare al unei locuințe. Precipitațiile, fie că vin sub formă de ploaie sau zăpadă, vor aduce numeroase zile de muncă pierdute, care vor întârzia proiectul tău și vor genera costuri suplimentare. Mai mult decât atât, precipitațiile pot chiar să producă daune structurii pe care o renovezi, în special dacă te prind pe nepregătite.

 

Există și vara precipitații, însă ele au loc mai rar și sunt mai neînsemnate cantitativ, așa că nu vor afecta foarte mult munca de renovare. Orice proiect de construcții are neprevăzutele sale, iar proiectele de renovare nu fac, nici ele, excepție, motiv pentru care trebuie să încerci să reduci costurile și întârzierile cât de mult posibil.

 

Muncitorii lucrează mai repede

Dacă temperatura e scăzută, muncitorii trebuie să fie îmbrăcați gros și să facă pauze mult mai des pentru a se încălzi, înainte de a reveni la muncă. Hainele groase și confortul scăzut vor face munca acestora mai lentă și mai puțin eficientă. De asemenea, în perioadele foarte friguroase, se vor acumula și multe zile pierdute, pentru că muncitorii nu vor putea lucra.

Vara, în schimb, singura problemă va fi căldura, care este mult mai ușor de suportat decât frigul, iar muncitorii vor lucra mult mai eficient, pentru că nu vor mai fi incomodați de haine groase, care să le restricționeze mișcările. Chiar dacă vor fi și vara zile caniculare, în care nu se va putea munci, per ansamblu, lucrările vor merge mult mai repede și vei reduce considerabil costurile proiectului tău.

 

Ai la dispoziție mai multe ore de lumină

În timpul verii zilele sunt mai lungi și nopțile mai scurte, așa că vei avea la dispoziție mult mai mult timp pentru muncă, în fiecare zi. Dacă iarna beneficiem de doar 8 ore de lumină în luna ianuarie, în timpul verii, în luna iulie, ne bucurăm de peste 16 ore de lumină.

Tot acest timp suplimentar poate fi folosit și exploatat pentru finalizarea rapidă a proiectului tău, în special dacă ai nevoie să recuperezi timp pierdut cu birocrația sau diferite întârzieri. Totodată, vei reduce și timpul total de finalizare al proiectului, ceea ce îți va da răgazul să faci verificări și corecții, dacă va fi nevoie.

 

Siguranța muncitorilor și a echipamentelor

În perioadele reci sau ploioase, riscul accidentelor de muncă și al defecțiunilor la echipamente crește considerabil. Umiditatea crescută, zăpada, poleiul sau ploaia pot genera defecțiuni ale echipamentelor electrice sau chiar rănirea muncitorilor, care trebuie să fie mult mai atenți decât în condiții obișnuite.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole