De ce este bine sa ai podele din lemn masiv?

Podeaua realizata din lemn masiv este o metoda tot mai populara de a rezolva problema aspectului si materialului din care sa fie facute podelele casei. In comparatie cu alte tipuri de podele, cum ar fi parchetul laminat, faianta, covoarele, cimentul simplu sau linoleul, podeaua din lemn masiv este cea mai eficienta si in cele mai multe cazuri si cea mai estetica alegere.

Deschide Galeria

Ce este podeaua din lemn masiv si din ce se construieste?

Podeaua din lemn masiv este o constructie de scanduri masive, imbinate pentru a forma placi mari din lemne foarte rezistente. Aceasta se poate realiza din mai multe tipuri de lemn masiv, cum ar fi lemnul de fag, stejar, artar si cateva alte tipuri mai rare. Bambusul este o alta alternativa eficienta pentru o podea solida, dar din punct de vedere biologic, bambusul este un tip de iarba, nu un arbore.

Iata cateva motive pentru care ai putea alege la urmatoarea renovare o astfel de podea.

  • Podeaua din lemn masiv are culori intense si foarte variate, care creeaza un aspect extrem de placut pentru designul interior al casei tale.
  • Lemnul masiv imbatraneste ca vinurile de calitate.
  • Petele nu sunt o problema pentru podelele realizate din lemn masiv. Cu un prosop de bucatarie, orice pata poate fi extrem de usor de inlaturat.
  • Sunetul pe care il produce podeaua in momentul in care calci pe ea este unul foarte relaxant, iar senzatie pentru picioare este una foarte placuta.
  • Cainele sau pisica ta vor fi foarte fericite, deoarece lor nu le prieste parchetul laminat. Fiind foarte alunecos, mai ales puii vor avea probleme serioase in a merge pe un material laminat.

Valoarea casei tale va creste considerabil, deoarece parchetul realizat din lemn masiv este tot mai cautat si denota eleganta, oferind un mare plus de rafinament.

 

Sursa Foto: Pinterest.com

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole