De ce este bine sa ai podele din lemn masiv?

Podeaua realizata din lemn masiv este o metoda tot mai populara de a rezolva problema aspectului si materialului din care sa fie facute podelele casei. In comparatie cu alte tipuri de podele, cum ar fi parchetul laminat, faianta, covoarele, cimentul simplu sau linoleul, podeaua din lemn masiv este cea mai eficienta si in cele mai multe cazuri si cea mai estetica alegere.


Deschide Galeria

Ce este podeaua din lemn masiv si din ce se construieste?

Podeaua din lemn masiv este o constructie de scanduri masive, imbinate pentru a forma placi mari din lemne foarte rezistente. Aceasta se poate realiza din mai multe tipuri de lemn masiv, cum ar fi lemnul de fag, stejar, artar si cateva alte tipuri mai rare. Bambusul este o alta alternativa eficienta pentru o podea solida, dar din punct de vedere biologic, bambusul este un tip de iarba, nu un arbore.

Iata cateva motive pentru care ai putea alege la urmatoarea renovare o astfel de podea.

  • Podeaua din lemn masiv are culori intense si foarte variate, care creeaza un aspect extrem de placut pentru designul interior al casei tale.
  • Lemnul masiv imbatraneste ca vinurile de calitate.
  • Petele nu sunt o problema pentru podelele realizate din lemn masiv. Cu un prosop de bucatarie, orice pata poate fi extrem de usor de inlaturat.
  • Sunetul pe care il produce podeaua in momentul in care calci pe ea este unul foarte relaxant, iar senzatie pentru picioare este una foarte placuta.
  • Cainele sau pisica ta vor fi foarte fericite, deoarece lor nu le prieste parchetul laminat. Fiind foarte alunecos, mai ales puii vor avea probleme serioase in a merge pe un material laminat.

Valoarea casei tale va creste considerabil, deoarece parchetul realizat din lemn masiv este tot mai cautat si denota eleganta, oferind un mare plus de rafinament.

 

Sursa Foto: Pinterest.com

 

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...