Sfaturi utileClimatizare si incalzireDe ce este convenabil să instalezi un termostat centrală...

De ce este convenabil să instalezi un termostat centrală în casa ta

Cele mai citite

5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul...

Ce sunt lichenii stabilizați și cum pot fi folosiți pentru amenajarea locuințelor?

O tendință modernă de amenajare a locuințelor este cea...

Panseluta – ingrijire si beneficii

Panseluța, una dintre cele mai delicate flori, este o...

Terapia cu plante si flori – Cum influenteaza plantele starea de bine?

Dacă întrebăm orice specialist în decorațiuni interioare cum ar...

Tot ce trebuie sa stii despre lalele cum trebuie sa le plantezi si sa ai grija de ele

Lalele sunt ușor de cultivat și le vedem primăvara...

Termostatul pentru centrală, numit și termostat de cameră, a devenit un accesoriu indispensabil pentru încălzire. Este o soluție foarte economică și ușor de utilizat pentru reglarea temperaturii din locuința dumneavoastră. Există multe modele diferite de termostat centrală. Există, de asemenea, o mare varietate de funcționalități și prețuri pentru diferitele modele. Ce tip de termostat să alegeți pentru centrală?

La ce se folosește un termostat centrală?

Majoritatea termostatelor de cameră funcționează împreună cu centrala pentru a regla încălzirea, temperatura și puterea radiatorului. Un termostat centrală este în general potrivit pentru toate tipurile de sisteme de încălzire din casă: cazan pe gaz, pe ulei, pe cărbune, pompă de căldură etc.

Un termostat centrală oferă un control mai mult sau mai puțin precis al încălzirii și al temperaturii exacte a fiecărei părți. Puteți regla, ajusta sau programa cu ușurință centrala (chiar și de la distanță), precum și radiatoarele, pentru a menține camerele la o temperatură confortabilă. Termostatele sunt o sursă importantă de economii, permițându-vă să reduceți suma pe care o cheltuiți pentru încălzire.

Avantajele termostatului de cameră au fost dovedite și variază în funcție de model: programabil sau electromecanic simplu, cu sau fără fir, termostat wifi, inteligent, wireless, programabil etc. Dacă termostatul manual de bază este deja o investiție excelentă pentru o sumă modică, termostatele de cameră digitale și inteligente sunt și mai eficiente.

Pentru a putea exploata întregul potențial al termostatului, trebuie să învățați cum să îl controlați corect. Învățarea folosirii termostatului poate necesita o anumită obișnuință, dar merită efortul pentru a obține setările optime de temperatură și pentru a economisi mulți bani și energie.

Tipuri de termostate pentru centrală

Așa cum am menționat mai sus, există diferite tipuri de termostate pentru centrala care optimizeaza încălzirea și consumul de energie. Modelele sunt numeroase și variate.

Termostat centrală neprogramabil

Acest prim tip de termostat centrală nu este programabil. Este cel mai vechi model și, prin urmare, cel mai puțin avansat din punct de vedere tehnologic și cel mai puțin precis. Evident, este și cel mai economic. Deși nu are la fel de multe avantaje ca alte modele, este totuși interesant. Cu un termostat de cameră fără programator, va trebui să reglați manual încălzirea: acest sistem de reglare este, de asemenea, eficient. Bineînțeles, cu un termostat neprogramabil putem economisi bani și putem obține un anumit nivel de confort termic. Dar termostatul programabil și termostatul de cameră conectat oferă și alte avantaje.

Termostat centrală programabil

Termostatul programabil este mai interesant, deoarece permite un control mai precis al temperaturii, programată în prealabil. Acest lucru duce la economii mai mari de energie și la o încălzire mai eficientă: radiatoarele vor emite căldură doar atunci când este necesar. Fie că sunt wireless sau fără fir, termostatele programabile au un display care afișează un anumit tip de informații care ne vor ajuta să reglăm centrala într-un mod optim. Pentru a obține cea mai bună temperatură în casa noastră, avem diferite opțiuni din care putem alege.

Termostat centrală conectat

Cu un termostat inteligent conectat, centrala va funcționa în mod optim. Acest tip de termostat digital nu ține cont doar de temperatura setată, ci poate compara și temperatura din jur pentru a o regla cu precizie. Un termostat de încălzire conectat la centrală controlează extrem de precis fluxul de căldură produs. Scopul este de a consuma cât mai puțină energie posibil pentru o temperatură perfect adaptată.

Termostat centrală fără fir sau cu fir?

Termostatele de încălzire conectate pot fi fără fir sau cu fir. Principala diferență dintre ele este în scopuri practice. În timp ce termostatele cu fir trebuie instalate direct pe cazan, în cazul termostatelor fără fir este suficient să conectăm receptorul termostatului la centrală și putem amplasa caseta de control oriunde dorim. Prin urmare, termostatul fără fir este mai practic din acest punct de vedere și pentru că poate fi controlat de pe un telefon mobil sau de pe orice alt dispozitiv electronic.

Reclama

Articole noi

Renovarea unei locuințe. Cât costă renovarea unui apartament cu 2 camere

Renovarea unei locuințe poate fi o adevărată provocare, însă...

Pompa submersibilă casnică și industrială

Pompa submersibilă casnică, așa cum sugerează și numele, este...

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...