De ce este importanta organizarea in decorul casei

Designul interior nu inseamna doar alegerea culorilor potrivite si a mobilierului adecvat. Organizarea spatiului este la fel de importanta, caci ea sustine toate alegerile facute in procesul de amenajare. Astfel, o casa ordonata, cu spatii de depozitare eficiente poate face uneori mai mult decat o renovare costisitoare.

Deschide Galeria

Sa ne gandim la cum arata acum casa noastra. Dimineata, ati plecat pe fuga si ati lasat haine si lucruri insirate in toata locuinta. Ganditi-va ce sentiment va cuprinde la vederea unei asemenea imagini cand va intoarceti acasa. In primul rand va ganditi ca trebuie sa faceti ordine si apoi ca exista lucruri de care va impiedicati constant si de care stiti ca trebuie sa scapati. Cum va simtiti dupa ce ati terminat curatenia? Parca ar fi o alta casa? Parca arata mai bine? Cu siguranta, raspunsul va fi da.

Deci iata cum un spatiu ordonat ofera o imagine de ansamblu diferita asupra locuintei. Lucrurile temeinic organizate si asezate coerent in functie de scop si utilitate, va vor face sa simtiti ca intr-o casa noua. Insa si aici exista cateva aspecte de discutat.

Echilibrul este factorul cheie. Spatiile de depozitat trebuie sa se integreze armonios in intregul peisaj. Punand lucruri in cutii, pe care apoi sa le lasati in mijlocul casei, nu inseamna ca ati rezolvat problema depozitarii diverselor lucruri. Organizarea presupune eficienta si integrare echilibrata in ansamblul casei. Spatiile mici in care locuim multi dintre noi, ne forteaza sa luam decizii practice care sa ne usureze viata. Mobilierul, cutiile si orice alte recipiente pe care le alegeti pentru casa trebuie achizitionate tinand cont in primul rand de cat de util va fi obiectul si apoi sa privim si la estetica sa. Piesele de mobila multifunctionale, etajere si rafturi incorporate sau cosuri si cutii colorate, toate sprijina organizarea atat practic cat si estetic. Aceste sfaturi se aplica cu precadere in casele cu copii mici, in care haosul se poate instala foarte repede daca nu gandim cat mai obiectiv la metode eficiente de organizare. 

Data viitoare cand veti face curat prin casa, fiti curajosi si renuntati la toate acele lucruri pe care nu le mai folositi si reganditi spatiile de depozitare pentru a avea o casa mai ordonata si cat mai placuta.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole