De la 2 la 3 camere – cum a fost transformat un apartament pentru o familie cu un copil

Pentru astazi am ales sa va prezentam un apartament plin de culoare ce reflecta personalitate si originalitate. Ideile indraznete si scenariile inedite pun in valoare aceasta amenajare simpla, primitoare si luminoasa.

Deschide Galeria

Povestea transpusa in cateva randuri: o familie tanara cu un copil de 8 ani locuieste in acest apartament de 2 camere. Dorinta parintilor a fost ca fetita sa aiba propria camera iar interiorul intregului camin sa reflecte cat mai bine personalitatea lor. Initial s-au gandit sa transforme dormitorul matrimonial in camera fetitei iar livingul sa devina multifunctional: camera de oaspeti si camera de dormit.

Solutia in rezolvarea acestei provocari a fost angajarea unei echipe de designeri cu experienta. Acestia au venit cu o solutie inedita: trecerea de la 2 la 3 camere, astfel, bucataria de doar 8 mp sa devina camera fetitei, iar camera de zi cu configuratie de open space sa inglobeze armonios doua zone: una de relaxare si una pentru gatit.

Zona de zi

Living-ul este locul preferat al familiei, aici cromatica este una odihnitoare: baza este albul, pe aceasta baza s-au strecurat nuante de crem, gri, galben si turcoaz. Ca mobilare, totul este pastrat cat mai minimalist, simplu si aerisit. Camera are in componenta sa o comoda cu televizor, o masuta de cafea si o canapea extensibila. Micile detalii decorative reusesc sa ofere spatiului rafinament si o imagine de asamblu reusita. Peretele din caramida aduce un plus de eleganta iar tabloul ofera o nota personala. Decorul este echilibrat si abordat intr-o maniera moderna cu tuse scandinave si este pus in valoare si prin intermediul luminii naturale ce patrunde din belsug prin ferestrele inalte.

Bucataria comunica direct cu livingul, formand un spatiu deschis, menit sa uneasca intreaga familie. Simpla si compacta, cu mobilierul dispus pe o singura latura si electrocasnicile incorporate, pentru a pastra ordine si caracterul unitar al intregului spatiu.

Provocarea cea mare a fost camera feteitei cu suprafata de doar 8 mp. S-a optat pentru un mobilier simplu cu multe spatii de depozitare ce include un pat tapitat si un birou amplasat langa fereastra. Lumina naturala, albul omniprezent si liniile drepte si curate ale mobilierului sunt principalele elemente responsabile pentru senzatia de spatiu mai mare decat cel real. Jocul culorilor accent rosu, roz, mov reusesc sa aduca un plus de energie.

Piesa de rezistenta din dormitorul matrimonial este patul dublu ce iese in evidenta prin peretele accent din panouri tapitate. Panourile ofera o nota personala decorului si adauga interes vizual zonei de dormit. Pentru o atmosfera romantica s-a pus accent pe corpurile de iluminat: lustra rotunda ofera un iluminat general si cele doua veioze asezate simetric pe doua noptiere, ofera o lumina placuta pentru lectura. Accentele de culoare turcoaz si galben fac o amenajare mai vie, mai plina de viata si vesela. 

Designer: RedCube

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole