De la 2 la 3 camere sau cum sa transformi un apartament cand familia se mareste

Povestea amenajarii de astazi este o adevarata sursa de inspiratie pentru cei care isi doresc o renovare a locuintei lor. Vorbim despre o familie cu un copil si apartamentul lor de doua camere pe care si-au dorit sa-l amenajeze odata cu aflarea vestii ca un nou bebelus este pe drum. Initial, s-au gandit ca dormitorul matrimonial se va transforma in camera copiilor, iar livingul sa fie camera in care parintii sa doarma.


Deschide Galeria

Au apelat la ajutorul unui studio de amenajari interioare cu care au discutat despre dorintele lor si au cerut sfaturi despre renovare. Varianta designerului i-a surprins prin faptul ca acesta le propunea o modificare a configuratiei, practic, de la doua camere sa treaca la trei camere, prin crearea unui dormitor suplimentar. Au acceptat provocarea, iar proiectul final se potriveste cu nevoile lor.

In ceea ce priveste amenajarea, accentul a fost pus pe functionalitate, iar stilul scandinav s-a dovedit a fi optiunea viabila pentru acest apartament de 60 metri patrati. Au mizat pe o mobilare sumara, cu strictul necesar, dar si pe crearea de spatii pentru depozitare oriunde a fost posibil.

Pentru zona de zi, livingul a fost conturat intr-o maniera minimalista, cu canapea, doua corpuri de mobilier si un fotoliu. Desi redus ca suprafata, spatiul ramane aerisit si fluent. Cu ajutorul culorilor, texturilor si accesoriilor incaperea primeste personalitate discreta.

Bucataria a ramas camera de sine statatoare, inchisa. Decorul este simplu, bazat pe alb si accente de lemn care imprima caldura spatiului. Alegand fronturi albe pentru dulapuri, incaperea se pastreaza luminoasa si chiar mai spatioasa. Toate electrocasnicele sunt incorporate pentru a pastra totul unitar si ordonat. Dulapurile sunt inalte, pana in tavan, permitand astfel o depozitare mai eficienta, pe verticala. Tot aici gasim si locul de luat masa, elegant amenajat si pus in valoare cu ajutorul unui corp de iluminat suspendat.

Dormitorul parintilor are doar 8,5 metri patrati si o amenajare pe masura. Suprafata a permis integrarea unui pat matrimonial, a unei comode cu sertare si a doua polite pentru mici decoratiuni sau carti, iar nuanta neutra cu care au fost  zugraviti peretii contureaza un ambient placut, relaxant.

Camera copiilor a fost amenajata momentan cu un singur pat, ulterior urmand a fi facute modificarile cu paturi supraetajate. Spatiul este cel mai colorat din apartament, cu mult albastru pe peretele cu tapet; depozitarea este variata, rafturi deschise si un dulap pentru haine. La fereastra a fost gandita zona de birou pentru ambii copii.

Si baia a fost amenajata pe cat de functional posibil; s-a reusit integrarea unei cazi de baie, a toaletei, si a unor spatii de depozitare atat sub lavoar (unde a fost instalata si masina de spalat rufe), dar si deasupra bazinului incastrat sub forma unor rafturi simple.

Speram sa te inspire si pe tine aceasta amenajare!

Designer: Daria Elnikova

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...