De la 2 la 3 camere – transformarea unui apartament pentru o familie cu un copil

Pentru amenajarea de astazi, designerii de la Space for life au mizat pe solutii neconventionale, dar practice. Intr-un apartament de 2 camere, cu o suprafata de 75 metri patrati, au reusit sa contureze inca o camera, mai exact un dormitor pentru copilul familiei si un spatiu pentru dressing ce a rezolvat problema depozitarii. Haideti sa vedem cum a iesit.

Deschide Galeria

Intr-un spatiu disproportionat, nevoile familiei au dus la configurarea unei noi camere. Compromisul nu a afectat celelalte incaperi, ci doar holul care a fost micsorat vizibil. Astfel, noul spatiu cuprinde acum un living mai mic, dar suficient pentru ceea ce au nevoie beneficiarii, si o camera pentru copilul lor de 10 ani. Avand o forma neregulata, in spatiul ramas dupa crearea celor 2 functiuni, s-a putut amenaja si un dressing tip walk-in sau o camara cu de toate, cum am spune intr-un mod mai popular.

Amenajarea nu este conturata intr-un stil anume. Este mai degraba un stil practic, rezultat din nevoile familiei si a dorintei de a crea spatii comune vesele, simple, usor de folosit.

Predomina nuante neutre, cu alb si esente de lemn, si accente de culori si texturi care personalizeaza spatiul intr-un mod original. In acest sens, in living ne place peretele-accent cu un panou tridimensional realizat din lemn invechit de stejar si canapeaua din piele in ton cu ceea ce regasim pe perete. Tot acest cadru este iluminat cu lampi Tom Dixon. De cealalta parte, jocul rafturilor ce formeaza biblioteca ne atrage si ea atentia. Acelasi motiv al patchwork-ului il regasim si in bucatarie la nivelul placilor ceramice sau in camera copilului prin peretele placat, usile dulapului sau cuvertura de pat. Nici baia nu face abstractie – placi patchwork vom regasi si aici.

Bucataria este amenajata in mod practic si functional. Electrocasnice incorporate, spatiu pe blatul de lucru ce se continua sub forma unui loc de luat masa, ingenios integrat. Nuantele deschise si motivul jucaus al placilor ceramice contureaza o bucatarie vesela, dinamica.

Si pentru dormitorul matrimonial s-a mers pe ideea functionalitatii, dar cu stil. O zona de accent cu un tapet cu imprimeu floral, tablie de pat tapitata si 2 corpuri de iluminat suspendate de o parte si cealalta a patului. Suprafata nu este una generoasa, de aceea adaptarea prin alegerea unor noptiere mici care ocupa putin spatiu in ansamblul camerei.

Camera copilului, cu acces direct din living prin 2 usi glisante, este amenajata cu bun-gust. Ne place jocul placarilor variate atat pe perete cat si pe dulapul cu haine, dar si pe cuvertura patchwork de pe pat. Decorul este vesel cu nuante deschise care amplifica spatiul si ii sporesc luminozitatea.

Inspiratie vei gasi si in amenajarea baii. Placile ceramice care imita lemnul contureaza o zona de accent in jurul cazii, iar blatul pe care se afla lavoarul urmeaza linia peretelui pe lungimea sa, oferind mai mult spatiu de depozitare.

Daca si tu ai de amenajat un spatiu asemanator, sper sa-ti fie de folos tot ce ai vazut in aceasta amenajare si sa gasesti inspiratia de care ai nevoie!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole