De la casa la Acasa – transformarea uimitoare a unui apartament de 3 camere din Bucuresti

O simpla casa se transforma in acasa atunci cand pui suflet in amenajarea ei, cand fiecare element ales te reprezinta. Atelierul de Idei a inteles pe deplin nevoia acestui cuplu tanar care si-a dorit o reamenajare totala a apartamentului lor astfel incat sa le reflecte stilul de viata si hobby-urile. Vorbim astazi despre o amenajare a unei locuinte de 75 metri patrati din Bucuresti care, in urma unei transformari majore, a devenit noul Acasa pentru aceasta familie.

Deschide Galeria

Designerii de interior de la Atelierul de Idei, Carla si Iulia, au pornit acest proiect de la zero, implicandu-se si coordonand fiecare etapa a procesului de amenajare. Ele ne marturisesc ca cea mai mare provocare a reprezentat-o dorinta proprietarilor de a-si spori confortul prin reorganizarea bucatariei intr-un alt spatiu, diferit de amplasarea initiala. Mentionam ca acesti tineri au o viata profesionala activa si tocmai de aceea isi doresc ca timpul liber si cel dedicat familiei sa fie unul de calitate. De aceea, pe fostul amplasament al bucatariei a fost organizat un birou, iar balconul inchis reorganizat pentru a crea un mic colt de citit, reflectand astfel preocuparea lor pentru timp de calitate petrecut acasa. A fost optimizata compartimentarea interioara prin reorganizarea anumitor functiuni.

Daca initial apartamentul cuprindea hol la intrare, continuat ca spatiu deschis catre bucatarie si un mic balcon – cu functiune de loc de luat masa, doua dormitoare, living si o baie de dimensiuni reduse, dupa recompartimentare spatiile s-au conturat astfel incat sa se obtina interioare mult mai generoase si mai bine organizate din punct de vedere al functiunilor, zone bine delimitate care sa ofere intimitate si confort. Astfel, in locul unuia dintre dormitoare – aflat spate in spate cu fosta bucatarie – a luat nastere noua bucatarie, delimitata de restul casei cu ajutorul unor usi glisante de sticla; iar pe locul fostei bucatarii a fost organizat un spatiu de lucru si un mic colt de citit. Living-ul si dormitorul au fost pastrate ca atare decorate in armonie cu restul interioarelor.

Noul decor este unul simplu, curat si aerisit. Mobilierul alb cu un design usor clasic, nuantele pastelate, fine redau excelent aceasta atmosfera placuta, relaxanta, primitoare. Accentele cochete precum tapetul, placutele colorate in stil patchwork, combinatiile de materiale, texturi si culori, vin sa adauge un plus de personalitate si sa armonizeze amenajarea in ansamblul ei. Linia clasica a amenajarii a fost proiectata pe un fond cromatic destul de neutru – nuante de gri pastel pentru dormitor, iar pentru restul spatiului s-a optat tot pentru o nuanta de pastel – de data aceasta in tonuri de beige.

Optimizarea si compartimentarea eficienta au fost notiunile de baza in jurul carora s-a conturat noul interior. Bucataria a capatat un rol important, devenind una mai spatioasa si mai bine organizata, gazduind si un loc generos de luat masa. Majoritatea mobilierului a fost realizat pe comanda, realizat dupa schitele designerilor; un amplu dulap tip dressing a fost incastrat intr-o nisa existenta. Astfel, dormitorul s-a transformat intr-un spatiu mai bine organizat si mai aerisit.

Mobilierul este realizat din MDF vopsit alb si insertii de lemn pentru zona de living. Singurele piese de mobilier achizitionate ca atare au fost comoda, cele doua noptiere si cadrul de pat din dormitorul matrimonial – furnizor Mobexpert. Alte mici accesorii au fost achizitionate de la Ikea – fotoliul ca loc de citit, scarita de depozitare in bucatarie, scaun pentru birou. Cei care iubesc stilul placutelor ceramice patchwork (precum cele folosite in aceasta amenajare, vezi baia si bucataria) le pot achizitiona de la Progetto Casa. Tapetul este de la KA International, iar mobilierul tapitat din living precum si perdelele si draperiile le puteti gasi la Everart. 

Sursa foto: Atelierul de Idei

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole