Decor clasic intr-un apartament de 2 camere si 53 mp

Provocarea acestei amenajari a constat in adaptarea compartimentarii unui apartament de bloc din anii ‘70 la cerintele noului proprietar, o doamna care isi dorea un camin luminos, cu influente clasice si multe spatii de depozitare.

Deschide Galeria

Apartamentul de 53 de mp a putut fi remodelat cu usurinta in privinta compartimentarii dat fiind faptul ca nu avea pereti de rezistenta la interior. Interventiile majore au constat in crearea unui open space livingroom – dining – bucatarie; unificarea celor doua bai intr-una singura, mai generoasa, inchiderea celui de-al doilea acces pe balcon (din bucatarie), utilizarea niselor pentru dulapuri incastrate, mascarea usii de la dormitor si integrarea acesteia in ansamblul de mobilier din livingroom.

Luand in considerare dimensiunile reduse ale spatiului, putem observa o linie stilistica unitara, continua, in toate zonele apartamentului. S-a optat pentru un decor predominant in culori deschise, nuanta de vanilie a peretilor, albul mobilierului si nuanta de stejar albit a pardoselii fiind accentuate doar de cateva piese de mobilier in tonuri inchise. Influentele stilului Art Deco se regasesc in mobilierul si decorul fiecarei incaperi si confera eleganta intregii amenajari, reflectand stilul si caracterul proprietarei.

Holul de intrare – un rezumat stilistic al amenajarii locuintei

Intrarea in apartament se realizeaza printr-un hol dispus in forma literei “L” , care te introduce imediat in ambianta amenajarii. La capetele axului lung au fost amplasate o oglinda mare si un corp de mobilier incastrat, o imbinare armonioasa intre estetic si functional. Masa tip bufet cu trei sertare ,oglinda octogonala de deasupra acesteia si taburetul (care are si rol de depozitare) accentueaza cromatic spatiul. Pardoseala din gresie cream se continua in livingroom printr-un parchet intr-o nuanta asemanatoare.

Iluzia unei bai mai spatioase printr-o oglinda incastrata, de dimensiuni mari

Albul general al baii este contrastat doar de intarsiile de romburi de piatra neagra din pardoseala. In timpul lucrarilor de compartimentare, au fost alipite cele doua bai mici iar cada a fost inlocuita, la cerinta beneficiarului, cu un dus generos cu usi de sticla. Pe oglinda supradimensionata regasim doua aplice marca Eichholtz, in stilul Art Deco Streamline. Mobilierul din baie mascheaza elegat masina de spalat rufe.

Un livingroom de mici dimensiuni dar primitor si elegant

Livingroom-ul, ca parte integrata a zonei de zi, pare spatios si luminos prin nuantele deschise ale materialelor folosite in amenajare. Influentele stilului clasic se regasesc predominant la peretele cu mobilierul incastrat, prin profilele decorative ale acestuia si ritmul si simetria compartimentarii dulapurilor. Unicitatea acestui perete este data de mascarea usii de acces in dormitor in profilatura mobilierului. Pentru a profita de fiecare centimetru din apartament, canapeaua, bancheta si masa de dining sunt realizate la comanda , dupa schitele proiectantului.

Zona de dining face tranzitia intre living si bucatarie, forma si cromatica setului de mobilier confera eleganta si solemnitate decorului si distrage atentia de la dimensiunile reduse ale spatiului.

Bucataria – ca o mini oaza de relaxare

Bucataria are doar 8 mp insa blatul care continua pe toate laturile acesteia unifica zonele de mobilier si creeaza senzatia de amplificare a spatiului. In zona ferestrei, blatul de piatra pare a fi un glaf cu functia de bar pentru gustari si micul dejun. Un detaliu interesant este dat de masca de calorifer de sub acest glaf, cu un trafor simetric, integrat cu succes in stilul amenajarii.

Inchiderea accesului secundar catre logie, din bucatarie, a permis utilizarea acestui spatiu pentru depozitare suplimentara. Adiacent acestei nise putem observa un tablou functional, din tabla neagra, reprezentand singura pata de culoare inchisa intr-un decor pur, predominant alb.

Dormitor cu perete de dressing

Dormitorul de aproximativ 10 mp este o dovada a faptului ca o buna planificare a spatiului poate raspunde cu brio tuturor cerintelor chiar si intr-o locuinta cu dimensiuni reduse. Mobilierul este realizat integral la comanda pentru a se adapta cat mai bine dimensiunilor existente. Oglinzile, simetrice fata de axul patului, permit reflexia luminii naturale si contribuie la amplificarea vizuala a spatiului.

Urmareste cu atentie galeria foto si lasa-te inspirat de puritatea liniilor si culorilor din aceasta amenajare!

Designer:  Bespacestudio

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole