Decor cu plante si flori pentru exteriorul casei

Decorul exterior al casei sufera de cele mai multe ori in materie de infrumusetare, fiind lasat pe ultimele locuri. Va propunem astazi sa trecem in revista cateva idei prin care florile pot infrumuseta exteriorul casei dumneavoastra.

Deschide Galeria

Probabil ca ati subestimat pana acum puterea plantelor in decor. Urmand linia structurala a casei, in special pentru casele cu trasaturi istorice bine conservate, florile si plantele vor veni ca o incununare a frumusetii arhitectonice a locuintei.

Ghivecele mari, incapatoare pot gazdui plante mari si chiar arbusti care se dezvolta spre a atinge marimi semnificative. Acest tip de decor poate fi utilizat la intrarea in curte sau pentru usa de la intrare. O planta tip arbust este leandrul, care se cultiva in ghivece si poate atinge inaltimi de pana la 2 metri.

Pentru intrarile mai mici sau scari, puteti integra ghivece mai mici din teracota cu flori de un colorit delicat si proaspat. Petuniile, panselutele, muscatele, nasturelul sunt doar cateva din sugestiile pe care vi le oferim. Daca va doriti mai multa eleganta, incercati ghivecele lucrate manual, din ceramica.

Aleile din gradina sau curte pot fi si ele infrumusetate discret si placut cu randuri de plante si flori care serpuiesc dupa forma aleii. O idee buna este sa turnati pavaj sau sa decorati cu pietricele si prundis pentru a delimita zonele verzi de cele de pasaj.

Simetria este o metoda simpla prin care puteti decora usa de la intrare. Alegeti doua ghivece sau suporturi identice si apoi fixati planta sau plantele dorite. Hortensiile si ferigile fac casa buna impreuna. Este o metoda simpla si usoara de a realiza un decor pentru exterior.

Nu excludeti jardinierele! Fixate pe pervazurile exterioare sau in lateralul scarilor si ele vor contribui din plin la crearea unui aspect placut. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole