In fiecare din amenajarile pe care le intalnim zi de zi, gasim o tematica sau un motiv pe care designerul il dezvolta sub diferite forme in interiorul proiectului respectiv. Iata cum, in apartamentul pe care mi-am propus sa ti-l prezint azi, verdele si inspiratia naturii mi-au atras atentia. Dar hai sa-ti zic mai multe despre aceasta amenajare si poate vei gasi idei utile pentru casa ta.

Pentru aceasta familie, pasionata de calatorii, a fost o adevarata binecuvantare apropierea de parc, o zona cu mult verde si panorama de invidiat. Astfel, discutand cu arhitectii care s-au ocupat de amenajarea lor, au hotarat sa insereze aceasta tema a naturii in feluri variate. In plus, au imbinat tematica cu pasiunea lor pentru calatorii rezultand ceea ce veti putea admira in imagini.

Zona de zi este luminoasa si cu bucatarie deschisa spre living. Astfel, fie ca gatesti, privesti la televizor sau esti la birou, poti interactiona cu ceilalti membrii ai familiei. Cromatica predominant neutra a permis insertia de accente de verde care ii confera spatiului un ritm dinamic, dar si un aer fresh, tineresc, vesel. In plus, peretele tapetat cu nume de tari si capitale alaturi de un panou cu harta lumii iti atrage atentia chiar de la intrarea in camera.

Pentru ca nu exista delimitari fizice intre functiunile zonei de zi se inlantuiesc armonios, iar camera pare mai spatioasa. Bucataria este compacta, cu mobilier alb si furnir din lemn, cu 2 dulapuri verzi si frontul ramas liber tapetat cu nume de capitale. In zona de gatit si de spalat, a fost acoperit cu un panou de sticla transparenta pentru protectie. Electrocasnicele incorporate in mobilier sprijina un aspect liniar si unitar al decorului. Masa delimiteaza vizual bucataria de restul camerei, iar trecerea se face subtil spre zona de conversatii.

Canapeaua tip coltar ofera confortul dorit. Zona televizorului vine ca o piesa-accent in ansamblul amenajarii: dungi de variate marimi si nuante de verde redau ideea de natura intr-un mod jucaus. Interesant este felul cum au gandit amplasarea corpului de biblioteca – in partea superioara a camerei, aproape de tavan, printr-un ansamblu de rafturi deschise ce se continua pana in spatiul amenajat ca birou. Acelasi tip de pardoseala, din lemn stratificat asigura o unitate vizuala intre functiuni.

Inca de la intrarea in locuinta esti cucerit pe loc. Pe de o parte de peretele tapetat cu nume de capitale (da, il regasim si aici), si de alta parte de imensul fototapet ce surprinde o imagine pe un podet; inclusiv usa este acoperita. Imaginea este un fel de mesaj pentru ceea ce vei gasi in baie.

Tema naturii este ingenios conturata aici. De altfel, spatiul permite o astfel de abordare. Placi ceramice care imita textura lemnului tapeteaza peretii din jurul cazii; pe fundalul peretului cu vasul de toaleta, un fototapet ce reda imaginea unei paduri reuseste sa te transpuna intr-o alta dimensiune. E ca si cum ai pasi intr-un alt taram, unde te poti rasfata si relaxa. Restul spatiului este echilibrat cu alb si cu o oglinda supradimensionata in zona lavoarului.

Amenajarea continua sa te surprinda si in zona de noapte. Aici, intr-un ton mai potolit a fost conturat dormitorul matrimonial. Din nou, un tapet cu motiv inspirat de natura, dar de data asta pe un fundal gri reuseste sa-ti inspire calm si relaxare. Spatiile de depozitare sunt dispuse de o parte si de alta a ferestrei, sub forma unei biblioteci.

Camera copilului vine sa iti ofere un maxim de culori si imprimeuri. Peretele desenat este fara doar si poate punctul de atractie al incaperii. Pana si dulapurile preiau din tema de calatorie, de inspiratie marinareasca. O camera de vis!

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii