Decor nordic intr-un apartament de 2 camere din Bucuresti

Inspiratia zilei vine astazi din Bucuresti sub forma unui apartament de 2 camere. Trecand printr-o renovare majora, amenajarea actuala reuseste sa surprinda prin coerenta, design actual si atmosfera calda si placuta potrivita locuirii.

Deschide Galeria

Misiunea acestei reamenajari a revenit arhitectului Sergiu Smantana si nu a fost tocmai una usoara. Pentru ca apartamentul sa ajunga la forma existenta, a fost nevoie de o munca sustinuta ce a constat in refacerea instalatiilor atat sanitare cat si electrice, indreptarea peretilor, plafonului si pardoselii, inlocuirea usilor.

Locuinta moderna

S-a dorit o locuinta moderna, cu un design actual, functionala si confortabila. De aceea, Sergiu a mizat pe sporirea luminozitatii incaperilor, pe finisaje care pun in valoare spatiul si decoratiuni minimaliste. Tonul amenajarii ne aminteste de interioarele nordice, adaptat bineinteles la contextul acestui apartament situat intr-un bloc construit in perioada comunista.

Toate spatiile sunt organizate intr-un mod inteligent si firesc, urmand configuratia initiala. Exceptia o face bucataria. Deschiderea bucatariei spre hol rezulta intr-o functiune mai ampla, cu o zona de bar ce delimiteaza vizual spatiul holului de zona de gatit. Mobilierul compact, predominant alb este echilibrat de caldura lemnului folosit pentru blaturi si rafturile deschise.

Detaliile amenajarii

Cromatica neutra, texturile finisajelor precum si iluminatul reusesc sa contureze un camin cald si primitor. Pe langa paleta de culori deschise care reflecta lumina si amplifica spatiul, accentele de negru confera profunzime decorului.

Abordarea minimalista pe care o regasim la nivelul amenajarii este una fireasca tinand cont de suprafata de doar 49 metri patrati utili. In living, predomina un mobilier cu geometrii simple, care nu agreseaza spatiul. Biblioteca clasica o vedem inlocuita aici cu un sistem de depozitare format din rafturi metalice. In aceeasi masura, mobilierul din jurul televizorului este redus la o simpla consola ca suport si o polita lunga alba pozitionata deasupra ce va permite o accesorizare pe masura personalitatii viitorilor locatari. Canapeaua in stil retro completeaza in mod fericit acest decor.

Dormitorul preia cromatica folosita in living, amenajarea mizand pe aceeasi linie a functionalitatii. In baie, transformarea este spectaculoasa. Actuala amenajare reuseste ca prin detaliile din lemn, a unei excelente utilizari a luminilor si texturilor peretelui din dreptul zonei de dus sa inspire un sentiment sinonim cu rasfatul.

Bugetul acestui proiect, incluzand lucrarile ample mentionate mai sus, precum si finisajele, mobilierul si decoratiunile, a ajuns la 10.000 de Euro.

Daca si tu locuiesti intr-un apartament cu o suprafata similara, speram ca aceasta amenajare sa iti fie o sursa de inspiratie utila! 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole