Decor rustic-chic excelent conturat intr-un apartament de 3 camere

Conturata in spiritul unui stil rustic-chic, amenajarea de azi este de departe una din cele mai frumoase despre care am scris aici in Povestea casei. Nu neaparat finetea detaliilor, ci sentimentul de camin, de acasa este cel care te atrage si place deopotriva.


Deschide Galeria

Devenind mama, designerul Carolina Juanes a pornit amenajarea propriei casei dintr-o nevoie fireasca de extindere si redecorare. Isi dorea un spatiu mai personal, mai apropiat de notiunea de camin pe care si-o imaginase atat de mult timp. A pus mult suflet si rezultatele sunt pe masura.

Grija pentru detaliu, accesorii si decoratiuni contureaza o atmosfera speciala in care toate obiectele spun o poveste, povestea familiei ce se bucura de fiecare clipa petrecuta impreuna. Aceasta stare este redata prin felul in care au fost gandite spatiile comune. Locul de luat masa este, din punctul meu de vedere, inima acestei amenajari, un nucleu in plan deschis ce cuprinde si bucataria pentru ca familia sa fie impreuna, sa gateasca impreuna. Gandit ca un spatiu de socializare pentru toti, cu banchete si o masa, cu 2 scaune, acest dining poate primi pana la 10 persoane. Spatiul in sine comunica direct cu bucataria, insa separarea s-a facut printr-un blat cu aspect de lambriu ce nu permite expunerea intregii zone de lucru a bucatariei.

Livingul se afla in aceeasi camera, insa dispunerea si separarea vizuala a functiunilor a fost foarte bine executata, lasand impresia ca bucataria si livingul sunt 2 incaperi distincte. Suprafata apartamentului este de 80 metri patrati, iar zona de zi cuprinde mai bine de jumatate din locuinta.

Cadrul general este elegant, modern, cu mult alb si tonuri neutre, diafane. Esentele de lemn pe care le regasim sub diverse forme in interiorul amenajarii apropie spatiul de natura, iar lumina naturala amplifica spatiul. In living, peretele placat cu travertin, semineul si texturile calde ale tapiteriei si covorului iti transmite o stare de bine si confort, un decor care parca te imbratiseaza. Accentele de gri-albastru, precum si decoratiunile ne amintesc discret de peisajul mediteranean care incalzeste spatiul de luat masa. Un excelent mix de stiluri care se imbina armonios pentru a crea o amenajare contemporana de exceptie.

Sursa foto: elmueble

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...