Decorarea unui apartament de 17 metri patrati

Doi designeri englezi au primit provocarea  de a decora un apartament cu o suprafata de doar 17 metri patrati. Prin acest proiect au aratat ca spatiul nu compromite stilul in care vrei sa amenajezi un apartament si ca, prin cateva idei ingenioase, poti sa maximizezi spatiul si sa-l decorezi cum iti place.

Deschide Galeria

Peretii albi sunt o modalitate de a crea un efect de maximizare, insa nu este o regula. Cei doi au folosit oranj pentru pereti si au creat iluzia de deschidere printr-o oglinda supradimensionata care imita o usa.Pentru acest apartament s-a renuntat la mobila masiva care ar fi incarcat spatiul, in locul ei folosidu-se cosuri si ladite pentru depozitare. Acestea sunt ascunse dupa o draperie pe sine care, nu intamplator, are imprimate flori supradimensionate.

Covorul in dungi are rolul de a crea miscare, dinamica, efecte necesare pentru o incapere de dimensiuni mici.

In camera principala s-a continuat cromatica prin doua fotolii portocalii si tapetul alb-negru. Deasupra fotoliilor, designerii au asezat foarte sus un raft pentru a da impresia de inaltime. Pe timpul noptii, camera de zi devine dormitor, cele doua fotolii extensibile devenind un pat dublu.

Mica bucatarie se ”ascunde” intr-un dulap. Acest cabinet include chiuveta, o plita si rafturi de depozitare. Masa este  plianta, iar atunci cand nu e folosita, ocupa un mic spatiu pe post de raft.

Aceste obiecte de mobilier de tip cameleon sunt mijloace prin care numarul mic de camere permit folosirea lor in mai multe scopuri, in diferite momente ale zilei.

Intr-un apartament mic, marea provocare este depozitarea lucrurilor. In locul obiectelor de mobilier care doar se potrivesc dimensiunilor spatiului, apeleaza la solutii inteligente care te ajuta nu numai sa-ti depozitezi lucrurile, dar si sa le pastrezi organizat.

Sursa foto

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole