Decoratiuni bio pentru casa ta

In toate domeniiile existentei noastre ne intoarcem la origini, la elementele de baza. Intalnim aceasta tendinta in alimentatie, in imbracaminte si de ce nu si in decoratiunile de casa. Oamenii doresc sa traiasca cat mai natural, cat mai curat. Lasam in spate tot ce inseamna chimic si industrial si ne indreptam spre bio si natural.

Deschide Galeria

Aceasta dorinta de intoarcere la firesc, la natural le-am intalnit si in decoratiunile Marianei Hincu. Povestea creațiilor din panusi de porumb a pornit din dorinta de a-si crea singura un covor bio pentru bucatarie. Din fericire, nu s-a oprit la atat, a inceput sa creeze si cosulete, suport de lumanari si buchete de flori.

Tehnnica folosita in realizarea acestor decoratiuni este inedita si pe alocuri pura matematica. Panusile sunt inmuitate in apa calda si sunt lasate putin la uscat. Dupa care fiecare panusa este despicata  usor la mijloc urmand striatiile, fasiile trebuie sa fie de 1 cm -1,5 cm. Dupa aceasta etapa se incepe impletirea propriu zisa care da nastere acestor creatii, totul fiind dirijat cu ajutorul unui ac din sarma mare si gros, iar la final ne putem bucura de decoratiuni inedite.

Din aceste mici foite de purumb se pot crea cosulete care ofera oricarei camere o nota aparte cand sunt folosite mai ales in combinatie cu o lumanare decorativa. Pentru a aduce si mai mult natura in casa noasta putem sa le umplem cu nuci, castane sau un ghiveci mic cu flori. Pentru realizarea lor se depune o munca extrordinara, acesta este si motivul pentru care Mariana le indrageste, fiind tot timpul gata de o provocare.

Aranjamentele florale pot decora cu usurinta livingul sau chiar bucataria. Buchetele poti fi colorate in diverse culori pentru a se potrivi si a se armoniza cu decorul. Avantajul lor fiind acela ca rezistă foarte mult timp neschimbate.

Frumusetea muncii cu panusile de porumb se concentreaza pe maleabilitatea lor. Produsele din fibre naturale aduc un plus oricărei încăperi. Creatiile din panusi de porumb, fie ele cosuri, aranjamente florale, rogojini, buchete de flori ori minunatele ornamente de brad, sunt garantia tradiției reinventate sub forma frumosului combinat cu utilul.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole